19th Ave New York, NY 95822, USA

Beste IP Beveiligingscamera – KMO/bedrijf

Beste Bewakingscamera voor kleine ondernemingen

In deze versie van de lijst bekijken we de IP camera’s voor kleine ondernemingen (KMO. Eerst en vooral bekijken we het verschil tussen het beschermen van een woning of een bedrijf. Nadien bekijken we welke beveiligingscamera deze noden goed opvangt. Logischerwijs is een safety systeem van een bedrijf beter dan die van een huis, tenzij al je geld in je onroerend goed zit natuurlijk.

Diefstal bij particulieren thuis gebeurt meestal overdag. Dieven letten goed op en houden hun doel in de gaten. Eens ze zeker zijn dat het huis leeg staat, dag of nacht, zullen ze toeslaan. Is dit niet het geval, dan zal de inbreker geen risico nemen en een ander huis uitkiezen. Ben je niet altijd thuis dan is een beveiligingscamera een goed alternatief om dieven af te schrikken.

Voor bedrijven is dit anders. Dieven doen zich vaak voor als klanten en bekijken de winkel van binnen en buiten. Tijdens hun doortocht zullen ze ook goed opletten waar er camera’s hangen, en welke hoeken goed gedenkt worden. Laat je een gaatje vallen in de dekking dan zullen ze hiervan gebruik maken. Bedrijven hebben ook achterdeuren en nooduitgangen, telkens toegangen die afgeschermd moeten worden.

Voor een particulier moet er langer nagedacht worden over de beveiliging. Enerzijds heb je genoeg aan een camera, anderzijds is het best als uw toestel het noodnummer automatisch verwittigd. De eerste vraag is waarvoor heeft u de beveiliging nodig, preventie of betrappen. Net zoals voor particulieren kan ja moeilijk op politie rekenen voor de beveilinging van je bedrijf. Politie is vaak aanwezig na de feiten maar kunnen retroactief niet veel uithalen. Voor deze redenen, en verzekeringen, kan het interresant zijn een goed beveiligingssysteem op te stellen.

MerkNaamMegaPixelLensSpecsFPSKijkhoekpartner
HoneywellLyric C21080p HD25145°Bol.com
SEC24CAM2141.3141920x1080 HD2590° TiltBol.com
SEC24CAM3501,3 Mp14 mm1280x96025360°Bol.com
NetatmoPresence NOC011,5 Mp14 mm1920x1080 HD30100°Bol.com
FoscamFI9900P2 Mp12 mm1280x80030102°Bol.com
NestCam outdoor1,5 Mp14 mm1080p HD30130°Bol.com
NestCam indoor1,5 Mp14 mm1080p HD30130°Bol.com


Betaalbare Beveiligingscamera – B2B


Honeywell Lyric C2

De lyric C2 is een Geavanceerde camera voor optimale veiligheid en gemoedsrust. Deze Wi-Fi Beveiligingscamera weet het verschil tussen een huilende baby en een compatible rook- of koolmonoxidealarm en geeft u in beide gevallen snel een waarschuwing op uw smartphone of tablet. Door de flexibele montageopties kunt u de camera waar u wilt in de woning plaatsen. De 145° kijkhoek toont via een live stream precies wat er thuis gebeurt in helder 1080p HD en detecteert ongebruikelijke bewegingen of geluiden. Eenvoudig te installeren via de Lyric app die u de mogelijkheid geeft om uw woning op afstand in de gaten te houden. Zodat u meer ziet en meer hoort.

Enkele functies aanwezig in de Lyric C2:beste IP camera voor KMO

  • Stuurt snel een notificatie van elke ongebruikelijke beweging of geluid
  • Nachtzicht tot 10 meter
  • live stream op uw smartphone of tablet
  • x digitale zoom
  • Vier waarschuwingszones om de gevoeligheid rondom ramen of deuren te verhogen
  • Herkent wanneer er thuis een kind huilt of rook of koolmonoxide wordt gedetecteerd
  • Tweezijdige communicatie audio functie
  • Gratis opslag in de cloud en een 8GB SD-kaart back-up wanneer er geen Wi-Fi is
  • Gemoedsrust dankzij kwaliteitsdesign en twee jaar garantie

De C2 herkent vele geluiden en weet ze te onderscheiden. Zo wordt u gewaarschuwd wanneer de baby huilt, maar ook wanneer er een compatible rook- of koolmonoxidedetector wordt getriggerd. U kunt zo direct actie ondernemen. Ook wanneer het donker is bieden onze camera’s optimale performance door de nachtzicht modus en ongelooflijke helderheid tot op 10 meter afstand. Zo houdt u ook wanneer de zon onder is een goed beeld van wat er gebeurt. Mocht er dus ‘s nachts iets gebeuren, dan kunt u zien wat er aan de hand is.

Zorg voor een volledige opname van alle hoeken door de krachtige 145° kijkhoek lens live video en 6x digitale zoom. Via de stream ziet u het grotere geheel in 1080p hoge definitie.

Met 4 aanpasbare waarschuwingszones kunt u ervoor kiezen om beweging op de achtergrond te negeren, denk aan ventilatoren of huisdieren in een kooi. Ook kunt u de zones gebruiken om de gevoeligheid rondom belangrijke plaatsen te verhogen, zoals bij deuren of ramen. Bij afwijkende activiteiten worden snel meldingen naar uw smartphone of tablet verzonden, zodat u onmiddellijk actie kunt ondernemen.

Naast dat u met de camera ziet wat er thuis gebeurt, kunt u – met de handige tweezijdige audio functie – ook contact houden met wie er ook in huis is. Zeg uw hond de post los te laten of vertel uw kinderen dat u zo thuis bent.

Dankzij de gratis opslag in de Cloud kunt u opgeslagen beelden van de laatste 24 uur streamen en downloaden. Een gratis 8GB SD-kaart functioneert als extra back-up wanneer er geen Wi-Fi beschikbaar is – met alle opnames beschermt met een geavanceerde 256-bit versleuteling.

Maar het gaat nog verder! Met de geo-fencing functie weet de Lyric app uw locatie en activeert aan de hand daarvan uw Thuis of Afwezig modus. Zo gaat de camera automatisch uit bij thuiskomst en automatisch aan wanneer u weggaat. U kunt de camera ook aan laten wanneer u thuis bent en bijvoorbeeld gebruiken als baby monitor.

Kopen via: Bol.com

Prijs: € 149


Beste Roterende IP camera – Smarthome


SecuFirst CAM214

Met de SecuFirst Pan/Tilt CAM214, weet je altijd wat er in of rondom je huis gebeurt. Daarnaast dat je live kunt meekijken, luisteren, en ontvang je notificaties wanneer er beweging wordt waargenomen. De camerabeelden kunnen opgenomen worden op een micro SD kaart en zijn eenvoudig terug te kijken via de SecuFirst app. Doordat de camera beschikt over een draai/kantel (Pan/Tilt) functie, kun je hem op afstand besturen.KMO beveiligingscamera

De SecuFirst heeft slechts een kijkhoek van 90°, maar door de tilt en pan functie kan je alle hoeken van- en rondom je woning bekijken. De beelden zijn in Full HD 1080p. Previews zijn altijd beschikbaar via smartphone of tablet. Zie je iets dat je niet aanstaat? Dan ken je met tweezijdige communicatie reageren of meeluisteren. Voor kleine bedrijven is nachtzicht een absolute must. De CAM214 beveiligingscamera maakt gebruik van twee infrarood LED sensoren die goed opderscheiden in het donker. Deze functie heeft een afstand tot wel 15 meter, net iets beter dan het gemiddelde van de markt. Omdat de SecuFirst CAM214 IP-camera een pan/tilt functie heeft, is het ook logisch dat je deze vanop afstand kan besturen. Links, rechts, boven of onder, je kan natuurlijk ook zoomen en automatische bewegingen instellen.

Smart home functies zijn er natuurlijk ook. Via de smartphone of tablet kan je de livestream bekijken, de camera bewegen maar ook notificaties ontvangen als je niet aan het opletten bent. Om je opslagruimte te beperken kan je de IP Camera ook instellen op een manier dat het enkel opneemt als er beweging vastgesteld wordt. De data wordt automatisch op de SD kaart opgenomen. Deze kan maximaal 128GB zijn. De camera beschikt over een stofvrije en waterbestendige behuizing (IP66). Hierdoor is de CAM214 bestand tegen stof en regen. Dit maakt hem uitermate geschikt voor buiten.

De SecuFirst HD app is gratis beschikbaar voor iOS & Android. Je kunt deze gemakkelijk vinden in de Google Play store of de Apple store door te zoeken op “SecuFirst HD”. Daarnaast is de outdoor IP-camera CAM214 is onderdeel van de Circle of Safety. De Circle of Safety bestaat uit diverse producten die je kunt plaatsen in en rondom je huis. Denk hierbij onder andere aan een Wi-Fi deur-intercom, verlichtingscamera’s en deze IP-camera. Daarnaast loopt al je data over Europese servers, die zijn beveiligd volgens de Europese normen van 2018. Alle functionaliteiten van de camera zijn direct en gratis te gebruiken. Je hebt dus geen speciaal abonnement nodig om van bepaalde functies gebruik te kunnen maken.

Kopen via: Bol.com

Prijs: € 148


Beste IP Camera 360° Camera


360 graden beveiligings cameraSEC24 – CAM350

De SEC24 CAM214 staat bekend voor zijn panorama lens. De indoor IP-camera met 360° lens CAM350, zorgt er met zijn kijkhoek voor dat je met één camera een volledige ruimte in huis (of bedrijf) kunt bekijken. Door de aanwezigheid van ingebouwde infrarood-leds (t.b.v. nachtzicht) genereert deze camera ook goede beelden als het donker is. In de camera zitten naast een luidspreker ook een microfoon ingebouwd, waardoor je kunt horen wat er gebeurt en eventueel de (ongewenste) bezoeker of bijvoorbeeld je huisdier kunt toespreken. De camera is zo in te stellen, dat hij alleen opnames maakt bij beweging. Hiervoor dient een micro SD-kaart van maximaal 128Gb in de camera geplaatst te worden.

De camera zorgt ervoor dat je altijd kunt zien wat er in je woning of bedrijf aan de hand is. De beelden zijn in HD-kwaliteit (960P) en zijn te bekijken via je smartphone of tablet. Doordat de camera is voorzien van drie infrarood LED’s, die ervoor zorgen dat je ook in het donker altijd duidelijke beelden tot je beschikking hebt (met een bereik van 10 meter). Doordat er in de camera ook een speaker ingebouwd zit, is hij geschikt voor twee-zijdige communicatie. Naast meeluisteren kun je daardoor ook spreken. Wanneer je de camera aan het plafond hangt (in het midden van de kamer, kantoor of showroom), kun je de gehele ruimte bekijken. Heb je geen plaats of geen stroompunt in de buurt van het plafond, dan is de camera ook gemakkelijk aan een muur op te hangen. In de “VR-cam”-app (voor informatie, zie hier onder), kun je aangeven dat de camera aan de muur hangt, zodat automatisch het beeld goed wordt weergegeven op je smartphone of tablet. Ook is het mogelijk om de beelden in quad-view te bekijken.  Doordat de bewakingscamera voorzien is van een lens met 360° kijkhoek, kun je gemakkelijk, door met je vingers over het beeld te schuiven, de positie van dit beeld wijzigen. Hierdoor is het mogelijk om een hele kamer met één camera in de gaten te houden. Via de smartphone ontvang je direct een melding als er beweging plaats vindt in het gezichtsveld van de camera. Deze berichtgeving is in te stellen op meerdere apparaten. Uiteraard is deze ook weer gemakkelijk uit te schakelen via de app.

De camera is voorzien van software die ervoor zorgt dat, als beweging wordt gedetecteerd, de beelden automatisch opgenomen worden op een geïnstalleerde micro SD-kaart. Let op: Deze micro SD-kaart wordt standaard niet meegeleverd, maar je kunt hiervoor een Class 10 micro SD-kaart gebruiken tot maximaal 128Gb.

De IP-camera is snel en simpel te installeren. Sluit de camera aan met de meegeleverde adapter,In de PANO360S app kun je gemakkelijk meerdere camera’s toevoegen. Dit maakt het mogelijk om naast deze CAM350 360° camera voor binnen ook de 180° camera voor binnen (CAM180) en de variant voor buiten (CAM360) te bekijken in dezelfde app. Daarnaast maakt het ook gebruik van de “Circle of Safety” functie van SEC24. Zo kan je verschillende cameras op elkaar afstemmen.

Kopen via: Bol.com

Prijs: € 60

 

Beste verborgen IP Camera


verborgen Beveiligingscamera beste kopenNetatmo Presence NOC01

Soms wil je dat een beveiligingscamera opvalt, soms wil je net dat deze goed verstopt is. Om dit te doen heb je verschillende opties. Of je koopt de beste kleine beveiligingscamera en betaald hiervoor een dure prijs. Of je koopt een camera die lijkt op een lamp. Netatmo is een merk dat zich bezig houdt met smart homes. Naast beveiligingscamera’s maken zij ook atmosfeer stations, weer meters, babyfoon, en nog vele andere toestellen om je huis technologisch te pimpen. Deze camera van Netatmo dient ook als lamp. Dit zorgt voor verlichting bij bezoek, maar ook voor uitstekend licht tijdens het opnemen.

Netatmo Presence NOC is een dure beveiliginscamera, maar zeker de moeite waard. De Presence detecteerd en meldt veranderingen in real-time. Ook snachts werkt deze IP-camera perfect door gebruik te maken van een infrarood nachtzicht. Je kan de camera ook instellen om te belichten bij het opmerken van bewegingen. Zo heb je meteen een afschrikkende bewegingsdetector erbij. Met de slimme zonefunctie op het toestel kan je via smartphone meldingen meteen zien waar de inbraak of beweging zich bevindt.

Het enige nadeel aan de Netatmo Presence is dat het geen ingebouwde speaker heeft. Via de ingebouwde microfoon kan je horen wat er gebeurt, maar je kan niet terugspreken. De communicatie gebeurt dus eenzijdig. De video opnames worden lokaal opgeslagen op een micro SD kaart, die je appart moet kopen. Via de instellingen kan je opgslagen videos doorsturen naar een cloud FTP. Doe je dit niet dan worden de videos overgenomen door nieuwere beelden. Netatmo biedt dit aan als extra functie. Dit is volledig gratis!

Deze camera is ook één van de beste beveiligingscamera’s voor buitenshuis. De Netatmo Presence is volledig weersbestendig ontworpen. Regen, sneeuw, stof, vocht, zolang jij hem goed installeert blijft deze optimaal werken. Dat gezegd zijnde, de installatie is ook zeer makkelijk.

SPECS: 100 meter bereik / 100° kijkhoek / 30 fps / 1920 x 1080

Kopen via: Bol.com

Prijs: € 269


Beste Beveiligingscamera Buiten


Beste outdoor camera buitenshuisFoscam FI9900P

Wat maakt nu net het verschil tussen binnenshuis en buitenshuis als we spreken over de beste beveiligingscamera? Het heeft te maken met de invalshoek en het licht dat op de lens binnenkomt. Buitenshuis, waar veel licht is, heeft nood aan een sterkere lens die dit licht kan filteren. Buitenshuis kan een inbreker van alle richtingen komen, en is de nood aan 360° bescherming logisch. Binnen hoeft men enkel de deuren of ramen in de gaten te houden, met minder licht. Een goedkopere opdracht.

De Foscam FI is één van de beste beveiligingscamera’s voor particulieren die op zoek zijn naar een IP camera voor buitenshuis. Door gebruik te maken van de nieuwe Ambaralla chipset wordt deze camera in een hoger segment geduwd. De kwaliteit van de beelden is helder en scherp, zowel dag en nacht.

Foscam staat borg voor een goede service en er komen regelmatig (beveiligings) updates uit zodat de camera continue verbeterd wordt. Deze IP camera is uitgerust met veel opties, zoals infrarood licht voor s’nacht, IR cut tegen overbelichting en natuurlijk bewegingsdetectie, email notificatie, uitgebreide belichtingsopties, multi gebruikers rollen en natuurlijk kunt u met de gratis APP deze camera overal ter wereld bekijken.

Je kan de beelden opslaan op verschillende media. Zo kan je dit doen op de SD kaart, op je smartphone of computer – of op de Foscam Cloud Service. Zo weet je zeker dat alles bewaard wordt, zelf als je computer het begeeft.

SPECS: 2 megapixels  /  12mm  /  1280 x 800 pixels  /  30FPS  /  102 graden

Kopen via: Bol.com

Prijs: € 98,50


Beste Smart camera – Beveiliging


Nest Cam Outdoor / Nest Cam Indoor

buitenshuis camera nestNest staat al even bekend als het merk voor het bouwen van een Smart home. Nest heeft een heel gamma aan toestellen die compatibel zijn om zo een ‘Internet-of-things’ te bouwen. Zeg maar; een volledig technologisch uitgerust huis. Hun gamma gaat van Thermostaten – bedienbaar van op afstand met de smartphone – deurbellen met en zonder camera, ook bedienbaar met de smartphone, rook- en koolmonoxidemelders en zo verder.

Met de Nest outdoor en de Nest indoor camera heeft het merk 2 beveilingscameras die perfect samenwerken met bestaande technologische snufjes. Er zijn twee versies beschikbaar, een goede en een betere ( de IQ versie). Hoewel de gewone versie meer dan goed genoeg is heeft de IQ net iets betere specs. Daar waar je de inbreker net niet zal herkennen op het een beeld zal die scherp staan op het beeld van de IQ.

De Nest Cam Outdoor houdt de wacht gedurende dag en nacht. Met een nightvision functie kan de camera ook makkelijk in het donker functioneren. Wel moet je hem aansluiten aan een stopcontact. Zo heb je nooit last van een batterij maar moet je wel een kabel trekken. Via Nest Aware – de app- kan je alles opvolgen van op afstand. De Nest Cam kan het verschil zien tussen mensen en voorwerpen. Zo krijg je een accurate melding van wat er gebeurt.

De groothoekstand van de Nest is 130° in Full HD 1080p. Dit is ongelooflijk goed. Met daarbij de functie om tot 8x in te zoomen ben je ook zeker dat je alles kan zien. De meldingen op de smartphone maken het product volledig af.Beste nest smart home camera

Ook opslaan gebeurt gelijk gewoonlijk. Een interne SD kaart en de mogelijkheid om alles via FTP op te slaan. Via de smartphone kan je makkelijk terugspoelen en beelden herbekijken. Via de app kan je tot 3 uur teruggaan. Alle kabels en behuizingen zijn weerbestendig. In tegenstelling tot de Netatmo, ook een camera van hoog niveau, is er wel een microfoon en speaker aanwezig in de Nest. Zo kan je praten met de persoon die voor de deur staat.

Toch een belangrijk punt dat we in de reviews zagen. En dit is in verband met data opslag. Ondanks een eigen storage systeem kan je deze niet gebruiken omdat Nest afdwingt dat je in de cloud opslaat. De eerste maand is gratis maar daarna is een jaar abonnement met 30 dagen retentie 100 euro per jaar. Een belachelijk bedrag voor storage van 30 dagen en helemaal vreemd als de camera zelf 200 euro kost.

Via Nest Aware heb je ook een smart-app die de technologie beheert. Hier heb je een Thuis/uit functie, die je systeem activeert wanneer je van je woning vertrekt. Daarnaast is er een persoonsmelding, zodat je weet als iemand in je huis is. Heb je 30 dagen opgenomen beelden op de cloud, en kan je time-lapse clips maken, downloaden en delen. Ook fijn voor familie opnames in de tuin bijvoorbeeld.

Indoor Nest: Bol.com

Outdoor Nest: Bol.com

Prijs: € 199 – € 259


Beste Beveiligingscameras Online te koop


Het nut van een IP-Camera

In alle eerlijkheid, als iemand in je huis wil geraken zal je dit niet beletten met een simpele beveiligingscamera. Een camera werkt enkel preventief als de inbreker vreest voor betrapt te worden. Als de inbreker hier geen problemen mee heeft dan blijf je achter met een bestolen huis.

Hoe kies ik een beveiligingscamera

De nieuwere beveiliging’s camera’s hebben heel wat extra features die toch wel belangrijk kunnen zijn voor inbraken. Als jij als particulier, of eigenaar van een kleine bedrijf, instaat voor de eigen installatie van een beveiligingssysteem, dan moet je zeker zijn van je goed te informeren. Doe dit best ook met meerdere bronnen, en geloof niet alles wat je leest. Onze lijst is samengesteld uit informatie die online gevonden werd en reviews van gebruikers. Deze lijst blijft nog steeds open voor een subjectieve mening. Vorm hierom je eigen mening!


Nachtvisie

Dat inbrekers enkel in de nacht komen is een mythe. Inbrekers komen wanneer ze weten dat er niemand thuis is en dat ze ongestoord aan het werk kunnen gaan. Omdat er ’s nachts minder volk op straat is lijkt dit het uitgelezen moment, maar toch gebeuren veel inbraken overdag. Als camera zoek je best één dat uitgerust is met een nachtsysteem. Dit moet niet ver zijn, maar toch minstens 5 meter bereik wordt aangeraden.

Kijkhoek

Hoewel 90° het gemiddelde is, of de minimum is, raden we aan voor een bredere hoek te gaan tussen 100° – 180°. Zo ben je zeker om alle hoeken van het huis in de gaten te houden.

Compatibel

Je camera werkt het beste wanneer deze compatibel is met reeds gebruikte toestellen. Koop alles van hetzelfde merk en je smart home en je zal slechts één app nodig hebben. Koop alles van verschillende merken en je zal alles apart moeten besturen.

Kwaliteit beeld

Een camera dient om beelden op te nemen. Ga je te ver naar beneden in prijs, dan ga je ook dalen in kwaliteit. Wij raden aan een camera te nemen die minstens in 720p opneemt. Idealiter ga je zelfs voor een 1080p. Zo ben je zeker dat ALS je een inbraak hebt, de dader ten minste goed opgenomen en herkenbaar is.

Opslagplaats

SD kaart werkt goed, maar is snel vol. Het is dan ook handig als je cloud mogelijkheden hebt om tijdelijk grote bestanden op te slaan.

Ben je op zoek naar een volledig beveiligingspakket, dan ga je beter op zoek naar een complete home security system. Deze zijn bijvoorbeeld beschikbaar via Securitas of Verisure.


Hoewel dit de lijst is van beste ip-cameras dat je online kan kopen moet je goed begrijpen dat elke situatie anders is. Deze lijst is opgesteld op basis van online reviews, gepubliceerde artikels in safety en beveiliging als DIY, en vertrouwbare informatie op het internet. Het opstellen van zulke lijsten blijft subjectief aan meningen. Maak je eigen mening, consulter verschillende bronnen.

Tot zo ver de lijst van Beste IP-camera’s / beveiligingscameras voor kleine ondernemingen –  online te kopen – 2018. Lees ook:

Related Posts