Een Amerikaanse koelkast kopen is een grote uitgave. Daarom proberen we je hier verder te helpen door een aantal modellen met elkaar te vergelijken. Volgens ons is de Samsung RS68N8222S9 de beste Amerikaanse koelkast die je momenteel kunt kopen. Het heeft een stevige bouwkwaliteit, mooi design aan een betaalbare prijs. Ondanks zijn grote inhoud is het zeer zuinig, wat bevestigd wordt door zijn A+++ label (wat wil dit zeggen). Helemaal onderaan dit artikel kan je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een Amerikaanse koelkast.

Onze top 5 – Beste Amerikaanse Koelkast

De Samsung RS68N82222 is volgens ons de beste Amerikaanse koelkast dankzij zijn stevige bouwkwaliteit, mooi design en goede prijs-kwaliteit verhouding. Ondanks zijn grote inhoud is hij ook zeer zuinig (A+++). Deze Samsung koelkast heeft namelijk een totale inhoud van 617 liter, waarvan 407 liter koelruimte in de rechterdeur. Dit gedeelte is onderverdeeld in vier schappen met daaronder 2 schuiven voor groenten en fruit.

In de linkerdeur bevindt zich een vriesgedeelte met een inhoud van 210 liter. Dit gedeelte is een pak smaller maar er bevinden zich ook vier schappen en 2 schuiven. Verder is het vriesgedeelte uitgerust met een anti-ijsvorming unit waardoor je nooit ijs uit je vriezer zal moeten schrapen. De dispenser is gemakkelijk te gebruiken waardoor je steeds fris water en ijsblokken hebt.

“Beste Amerikaanse koelkast”

De rechterdeur van deze LG koelkast bestaat uit 2 gedeeltes met een door-in-door design. Door je meest gebruikte producten in dit apart gedeelte op te bergen bespaar je elektriciteit omdat je niet telkens de volledige deur moet opentrekken.

Met een totale inhoud van 591 liter, waarvan 394 liter koelruimte in de rechterdeur, heb je genoeg ruimte om al je eten en drank in 1 frigo op te bergen. In de linkerdeur bevindt zich een vriesgedeelte met een inhoud van 197 liter. Verder is het vriesgedeelte uitgerust met een anti-ijsvorming unit waardoor je nooit ijs uit je vriezer zal moeten schrapen. De dispenser is gemakkelijk te gebruiken waardoor je steeds fris water en ijsblokken hebt.

“Beste door-in-door koelkast”

Deze Samsung koelkast is interessant voor mensen die op zoek zijn naar een koelkast en vriezer in 1 toestel maar geen behoefte hebben aan een ijsdispenser. Aan twee derde van de prijs van de Samsung RS68 heb je een vrij vergelijkbare koelkast. Met 411 liter is het koelgedeelte even groot terwijl het vriesgedeelte met 236 liter zelfs een stukje groter is door het ontbreken van een ijsdispenser.

“Amerikaanse koelkast zonder ijsdispenser”

Deze Inventum koelkast is niet de beste koelkast die we gevonden hebben maar het heeft wel een zeer aantrekkelijke prijs. Voor bijna de helft van de prijs van de LG koelkast krijg je een vergelijkbare Amerikaanse koelkast. De inhoud is iets kleiner met 510 liter maar is nog steeds geschikt voor een gezin tot en met 6 personen. We zijn ook fan van het simpele design van deze Amerikaanse koelkast in geborsteld roestvrij staal. Het enige wat je wel zal moeten missen is de water- en ijsdispenser. Dit is een nadeel maar aan de andere kant is de ijsdispenser ook een onderdeel dat het snel begeeft.

“Goedkope Amerikaanse koelkast”

Als je op zoek bent naar een koelkast met alles erop en eraan dan hoef je niet meer verder te zoeken. Deze Samsung koelkast is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een slimme koelkast. Deze Amerikaanse koelkast is namelijk uitgerust met een tablet waarmee je een boodschappenlijstje kunt aanmaken, videobeelden van beveiligingscamera’s in je huis kunt bekijken, en de temperatuur van de verschillende zones regelt (video van hoe het werkt). Via de View Inside app kun je via je smartphone de inhoud van je koelkast bekijken zonder deze te openen. Handig om te weten of je al dan niet nog eieren hebt wanneer je in de winkel staat. Al deze zaken zorgen wel voor een zeer dure prijs. We kunnen deze koelkast dus enkel aanraden aan de diehards die het nieuwste van het nieuwste willen.

“Koelkast met Tablet/scherm”

Het onderzoek

Wie moet een Amerikaanse koelkast kopen?

Een koelkast is de dag van vandaag niet meer weg te denken in een keuken. Iedereen heeft een koelkast nodig maar de vraag is vooral of je je huidige koelkast moet vervangen. Als vuistregel kun je aannemen dat een koelkast die je vandaag koopt 2 keer minder verbruikt in vergelijking met een van het jaar 2000 (onderzoek). Een Amerikaanse koelkast gebruikt ongeveer 400 kWh per jaar. Een doorsnee gezin in België betaald ongeveer 30 cent per kWh wat betekent dat een nieuwe Amerikaanse koelkast een verbruik heeft van ongeveer 120 euro per jaar (400 kwH * 30 cent). Als je dus nog een model hebt staan van de jaren 2000 kan het zijn dat je verbruik rond de 800 kWh of hoger ligt en je dus rond de 240 euro per jaar betaalt aan elektriciteit voor je koelkast. Met andere woorden, een nieuwe koelkast van 1000 euro zou je op ongeveer 8 jaar terugverdienen in vergelijking met een ouder model. Volgens ons kan het lonen om eens te kijken hoeveel je huidig model verbruikt en zelf eens de berekening te maken.

Amerikaanse frigo kopen

Waarop moet ik letten

De meeste Amerikaanse frigo’s hebben een diepte van meer dan 70 cm en een breedte van ongeveer 90 cm. De meeste keukens worden voorzien met een standaardruimte van 60 cm om je frigo te plaatsen. Zorg dus zeker dat je goed opmeet hoeveel ruimte je in je keuken hebt vooraleer je een Amerikaanse frigo aankoopt. Let ook op de hoogte, een Amerikaanse frigo is meestal 180 cm hoog maar er zijn ook modellen die hoger zijn.

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Er bestaan ook koelkasten in het zwart, deze zijn ook vervaardigd uit roestvrij (roestvast) staal maar zijn daarna afgewerkt met een coating van zwarte polymeren. Naar onze ervaring zijn modellen met een coating gemakkelijker proper te houden in vergelijking omdat ze minder gevoelig zijn aan vingerafdrukken. Het is ook belangrijk om te kijken naar de toestellen die nu al in je keuken staan. Hebben je andere toestellen zoals je oven of je microgolfoven ook een stalen kleur dan is het beter om ook voor een frigo te gaan in roestvrij staal.

Nieuwe koelkasten zijn een pak stiller in vergelijking met de koelkasten van vroeger. Toch is een van de meest voorkomende klachten van een koelkast is dat ze te luidruchtig zijn. De koelkasten die in dit artikel staan hebben een geluid van rond de 40 decibel.

Om de beste koelkasten te vinden hebben we ervoor gekozen om voor modellen te gaan die zowel schappen als lades hebben. Dankzij een lade creëer je een extra ruimte die op een lagere temperatuur kan gekoeld worden,  ideaal voor groenten en vlees langer te kunnen bewaren. Bij voorkeur gaan we ook voor koelkasten die hun schappen zo hebben ontworpen dat in geval van een lekkende fles de vloeistof niet naar onder kan lekken.

Een belangrijk onderdeel van een dispenser is dat je gemakkelijk een glas met ijs of water kunt vullen. Nadeel is wel dat de onderdelen in deze dispenser het snelst stuk gaan. Het dus belangrijk om een Amerikaanse koelkast van goede kwaliteit te kopen. Er zijn ook goedkopere Amerikaanse frigo’s die geen dispenser hebben of 1 van slechte kwaliteit. Hou hier dus zeker rekening mee wanneer je op zoek bent naar een budget model.

Koelkasten of frigo’s staan 24/7 aan en verbruiken dus veel energie. Voor deze reden, zeker bij een grote Amerikaanse koelkast, is het belangrijk het energie label in de gaten te houden. Enerzijds kan je geld winnen door voor een model te gaan dat veel verbruikt. Op lange termijn is het echter goedkoper om te investeren in een zuinige frigo.

Via deze link vindt u de EU voorwaarden

Leave a comment