beste elektrische tandenborstels

In onze zoektocht naar de beste tandenborstel zijn we tot de conclusie gekomen dat een eenvoudige tandenborstel zoals de Oral-B Pro 700 of de Philips Sonicare 2 series geschikt zijn voor de meeste mensen. Eigenlijk is het gewoon belangrijk om je tanden met een elektrische tandenborstel te poetsen. Je kunt veel meer tandplak verwijderen door elektrisch te poetsen ten opzichte van manueel te poetsen. Daarom raden we aan iedereen aan om gewoon voor een basismodel te kiezen aangezien duurdere elektrische tandenborstel vaak weinig bijbrengen voor wat ze kosten.

Onze top 3 – Beste Elektrische Tandenborstels

Deze Oral-B elektrische tandenborstel is de beste elektrische tandenborstel voor de meeste mensen. In sommige gevallen is het eenvoud dat siert, deze elektrische tandenborstel heeft een lage aankoopprijs, een automatische timer van 2 minuten en een wijd gamma aan betaalbare opzetborstels. In bepaalde online winkels zoals Alibaba kun je opzetborstels voor minder dan 1 euro terugvinden. Deze zijn even goed van kwaliteit als degene die je hier in de winkel kunt vinden. Je moet enkel rekening houden dat het een paar maanden kan duren vooraleer dat pakje hier in België toekomt. De Oral-B Pro 700 elektrische tandenborstel wordt geleverd met een klein laadstation. Wanneer de elektrische tandenborstel volledig opgeladen is gaat hij een goede week mee. Dit is berekend op dagelijkse poetsbeurten van 2 keer 2 minuten lang.

Deze Philips elektrische tandenborstel van de goedkoopste in het Sonicare gamma. Het heeft juist zoals de Oral-B Pro een timer van twee minuten maar het gamma van opzetborstels is iets beperkter. Het voordeel van deze Philips Sonicare is dat hij minder geluid maakt dan de Oral-B elektrische tandenborstel. Voor mensen die graag afwisselen in de vorm en hardheid van hun borsteltjes kijken beter naar de Oral-B elektrische tandenborstel. Voor mensen met gevoelige oren kan het een voordeel zijn om te opteren voor Philips Sonicare in plaats van de Oral-B Pro. De Philips Sonicare is namelijk een stuk stiller. Het verschil met de Oral-B Pro 700 is dat na een cyclus van 2 minuten de tandenborstel vanzelf uitvalt in plaats van te herstarten. Deze elektrische tandenborstel is even goed als de Oral-B elektrische tandenborstel, het is gewoon een kwestie naar waar je voorkeur naar uitgaat.

De Philips Sonicare DiamondClean is een slimme tandenborstel dat is uitgerust met een app om je statistieken op te volgen. De Philips Sonicare DiamondClean is een van de duurdere en meer uitgeruste elektrische tandenborstels. Voor mensen die niet voldoende hebben aan een basismodel is deze Philips elektrische tandenborstel geschikt.

In onze review namen we een kijkje naar het matte zwarte model dat toch wel zeer stylisch overkomt ten opzichte van de meer klassieke witte tandenborstels. Naast het zwarte model zijn er ook witte en roze versies beschikbaar. Naast het mooie design, zijn er ook een heleboel accessoires inbegrepen in de doos. Zo krijgen we een verharde case om je tandenborstel en borsteltje in op te bergen, een glas dat fungeert als een design staan en laadstation. De case biedt plaats voor je tandenborstel en 2 borstelkoppen.

Een van de handigste functionaliteiten van de Philips SoniCare DiamondClean is hoe hij de timing functie aanpakt: na welgeteld 2 minuten (de aanbevolen lengte van een tandenpoetsbeurt) zal hij stoppen met poetsen, zo weet je dat je voldoende gepoetst hebt. Bovendien zal de tandenborstel iedere 30 seconden zeer kort stoppen met poetsen, waardoor je perfect weet wanneer je aan je volgende kwadrant mag beginnen (4 x 30 seconden).

Wanneer volledig opgeladen kan je zonder probleem een 3-tal weken voort. Met andere woorden: een 42-tal poetsbeurten van 2 minuten. Dit komt neer op 1u24min non-stop gebruik, wat ver boven het gemiddelde van de markt ligt. Samen met de stevige bijgeleverde case met USB-poort is deze elektrische tandenborstel een van de weinige modellen die geschikt is om mee te nemen op reis.

Het onderzoek

Wie moet een elektrische tandenborstel kopen?

Een elektrische tandenborstel is het belangrijkste gereedschap in de badkamer. De tandplak die zich dagelijks op onze tanden zetten wordt het best verwijderd met een tandenborstel. Een elektrische tandenborstel verwijderd vaak het dubbel aantal tandplak in vergelijking met een manuele tandenborstel. Dit komt omdat de meeste mensen niet de juiste poetstechniek gebruiken om hun tanden te poetsen met een manuele tandenborstel. Wij raden dus aan om een elektrische tandenborstel aan te schaffen.

Een goede mondhygiëne is belangrijk voor iedereen, jong en oud. Maar een goede mondhygiëne is extra belangrijk voor diabetici. Mensen die lijden aan diabetes zijn sowieso al gevoeliger aan ontstoken tandvlees en de bacteriën die in de bloedbaan terechtkomen kunnen de bloedsuikerwaarden verstoren. Om een goede mondhygiëne te bekomen is een dagelijkse verzorging van het gebit nodig. Door uw gebit dagelijks te onderhouden kan u cariës, tandvleesontstekingen en onprettige bezoeken bij de tandarts vermijden.

Een slechte mondhygiëne kan in slechte gevallen leiden tot bacteriën in de mond die via tandabcessen of tandvleesontstekingen in de bloedbaan terechtkomen. Bacteriën die via de mond in de bloedbaan terechtkomen kan een negatieve impact hebben op uw gezondheid:

  1. De bacteriën die in de bloedbaan terechtkomen komen in het hart terecht en kunnen daar broeihaarden vormen. Dit zorgt voor een ontsteking aan de binnenkant van uw hart en is ook gekend als endocarditis. In extreme gevallen kunnen de bacteriën die in het hart terechtkomen zorgen voor een hartaanval.
  2. Mensen die lijden aan diabetes zijn sowieso al gevoeliger aan ontstoken tandvlees en de bacteriën die in de bloedbaan terechtkomen kunnen de bloedsuikerwaarden verstoren. Diabetici moeten dus extra aandacht besteden aan een goede mondhygiëne.
  3. Het is ook mogelijk dat de bacteriën via de bloedbaan voor een ontsteking van de gewrichten kan zorgen. Dit zal de pijn verergeren voor mensen die al last hebben van reuma.
  4. Mensen die een longontsteking hebben of lijden onder een chronische longziekte kunnen ook achteruit gaan ten gevolge van slechte mondverzorging.
  5. Ook zwangere vrouwen moeten extra aandacht besteden aan een goede mondverzorging omdat de kans op ontstekingen in de mond veel groter zijn wegens schommelingen van de hormonen.

De negatieve impact van bacteriën die via ontstekingen in de mond in de bloedbaan terechtkomen blijft niet beperkt tot de 5 bovenvermelde punten. De bacteriën kunnen overal in het lichaam terechtkomen en een negatieve impact hebben op alle organen, van het het hart tot de hersenen en de nieren.

U heeft er dus alle belang bij om dagelijks uw tanden te poetsen. Het doel van uw tanden te poetsen is om voedselresten, vlekken en tandplak te verwijderen. De meeste problemen ontstaan door de langdurige aanwezigheid van tandplak (langer dan 24u). Tandartsen en andere specialisten raden daarom aan om minstens 2 keer per dag uw tanden te poetsen. Het best doe je dit na je ontbijt en juist voor het slapengaan.

Elektrische tandenborstel kopen

waarop moet ik letten

Voor je verder leest weet gewoon dat we hier de verschillen proberen uit te leggen tussen de 2D Oral B opzetborstels, de 3D Oral B opzetborstels en de Sonicare opzetborstels. De Oral B opzetborstels zijn zogezegd roterende opzetborstels terwijl de Philips Sonicare opzetborstels sonische opzetborstels zijn die niet roteren maar vibreren. Aangezien er klinische studies zijn die zowel in het voordeel van Oral B (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24282870) als in het voordeel van Sonicare (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9487838) pleiten raden we u aan om niet teveel belang te hechten aan deze eigenschap.

Wanneer je overweegt om een elektrische tandenborstel te kopen zijn er verschillende poetstechnieken. De Oral B opzetborstels zijn onderverdeeld onder de 2D en de 3D techniek terwijl de Sonicare opzetborstels allemaal sonisch zijn. Wat is nu het verschil tussen deze 3 technieken. Laten we beginnen met het verschil uit te leggen tussen de 2D Oral B opzetborstels en de 3D Oral B opzetborstels. De 2D Oral B opzetborstels hebben een eenvoudige roterende beweging waar de borstel simpelweg heen en weer beweegt. De 3D Oral B opzetborstels bewegen heen en weer maar kunnen daarenboven ook op een hoge frequentie trillen. Door deze hoge frequentie claimt Oral B dat er meer tandplak los komt.

Een poetsdruksensor zal afgaan wanneer je teveel druk zet op je tanden tijdens het poetsen. Meestal gaat een elektrische tandenborstel dit aangeven door een rood licht te laten branden. Door te hard te poetsen riskeer je je tandvlees te beschadigen. Daarom is het handig voor degenen onder ons die bruusk poetsen om een elektrische tandenborstel aan te schaffen met een poetsdruksensor.

De meeste onder jullie zullen zich terecht de vraag stellen: waarom heb ik een tandenborstel nodig met Bluetooth? Een terechte vraag vind ik persoonlijk, het antwoord op deze vraag is ‘nee’ voor de meeste onder ons. Voor de mensen die graag een gedetailleerd overzicht hebben van hoe ze hun tanden poetsen hebben is Bluetooth wel een toegevoegde waarde. Door je elektrische tandenborstel te verbinden met je smartphone (compatibel met zowel Android als iOS) kun je tijdens het poetsen een aantal zaken opvolgen.

Bij de eerste poetsbeurt wordt er een 3D map gemaakt van je tanden. Tijdens het poetsen gaat je app aangeven waar je te hard gepoetst hebt of welke tanden je te lang of juist te kort hebt gepoetst. Het houd ook de tijd bij en zal je aangeven wanneer de 2 minuten om zijn. De applicatie laat je ook te toe om doelen te stellen, te registreren hoe oud je opzetborstel is en wanneer het aan vervanging toe is. Maar er is 1 feature dat echt een toegevoegde waarde is. Je kan een doel zetten voor een specifieke tand op aanraden van je tandarts. Het kan zijn dat je daar bijvoorbeeld een kroon waardoor je die tand anders moet poetsen dan de rest van je tanden. De app houdt dit allemaal bij en geeft je in een handig formaat feedback over je poetstechniek. Juist zoals ik meer motivatie gevonden heb om te gaan lopen nadat ik een smartwatch had gekocht, vond ik meer motivatie om mijn tanden grondig te poetsen met het gebruik van de Oral B Bluetooth app.

De meeste modellen hebben een accu die tussen de 28 en 84 minuten meegaat. Indien we onze tanden tweemaal per dag gedurende 2 minuten poetsen wilt dat dus zeggen dat de goedkoopste modellen na 1 week terug moeten opladen. De duurdere modellen gaan maar liefst 3 weken mee. Persoonlijk vind ik het niet erg om mijn tandenborstel regelmatig op te laden maar mijn vriendin haat het om elke week de lader achteraan de kast te gaan zoeken. Hou er ook rekening mee dat de accu over tijd zal slijten. In andere woorden zal je de goedkoopste elektrische tandenborstel op lange termijn om de 2-3 dagen moeten opladen.

De oplaadtijd geeft aan hoe lang je je elektrische tandenborstel moet opladen alvorens de accu volledig is opgeladen. De oplaadtijd varieert meestal tussen de 12 uur bij de duurdere modellen en 24 uur bij de goedkopere modellen. Persoonlijk vind ik dit geen punt om veel aandacht aan te besteden.

Leave a comment