beste handcremes tegen droge handen

Onze Top 5 – Handcrèmes 2019

De winter is nog maar net voorbij en onze huid moet nog herstellen voor de zomerse zon. Daarom een lijst van beste handcrèmes. Droge huid is een onaangenaam gevoel dat vaak opkomt tijdens de koudere periodes. Ook in de zomer hebben we te maken met droge huid, denk maar aan het afpellen na een beetje zonnen of de droogte na een warme douche. Een goede handcrème kan veel schade voorkomen. Voor extreem droge handen of huid zijn er ook farmaceutische producten die kunnen helpen. KiesDeBeste maakt het overzicht van de beste handcrèmes tegen droge handen.

Extreem droge huid

Bij het slecht verzorgen van de huid kunnen hier kloven ontstaan en kan de huid ruw worden en barsten. De oplossing is een goede handcrème aanschaffen en hier dagelijks gebruik van maken zodat deze kwaaltjes zich niet kunnen voordoen. Let op dat je altijd wel kijkt naar de inhoud van deze crèmes, het zorgt er namelijk voor dat het lichaam zich minder van zelf zal beschermen tegen de koude. Blijf ook bewust van allergische reacties. Heb je een huid die niet alles verdraagt dan moet je hier zeker op letten.

Handcrémes kopen – Quick tips:

  • Let op voor allergiën bij het gebruiken van crèmes.
  • Droge huid kan ook genetisch zijn.
  • Verzorg goed, smeer je dagelijks in.
  • Bezoek de apotheker voor de beste handcrème voor u huid.
  • Een ingesmeerde huid beschermt tegen de koude.

Deze handcrème is één van de beste op de markt als men prijs/kwaliteit vergelijkt. La Roche-Posay staat bekend voor dermatologische producten. Eigen aan deze handcrème is snelle absorbtie, geen uitloop en plakt niet. Deze handcrème is ook getest op zeer gevoelige huid.

“Beste prijs/kwaliteit handcréme” – KiesDeBeste 2019

Eucerin staat bekend voor farmaceutische producten. Hier geven zij belang aan gebruik van natuurlijke ingrediënten, gevoelige huid, en langdurig gebruik. De Dry Skin Intensive is gemaakt met Urea en Lactaat om de huid te doen ademen en de droge voegen te herstellen. Deze farmaceutische handcrème wordt gemaakt zonder het toevoegen van parfum of kleurstoffen.

“Farmaceutische handcréme” – KiesDeBeste 2019

Met de Omorovicza doe je al vast geen miskoop. Deze dure handcrème is gemaakt van de beste ingrediënten om je huid jong en soepel te houden. Omorovicza hydrateert, repareert en beschermt. De Shea butter en vitamine C zorgen ervoor dat de huid egaal wordt en dezelfde kleur aanhoudt op alle plaatsen. Let op, de prijs doet je wel enkele jaren verliezen.

“Dagelijkse Luxe handcréme” – KiesDeBeste 2019

Nivea SOS is een perfecte handcrème voor handen die nog niet in het rode staan. Daarmee bedoelt men dat het de beste handcrème is voor handen die nog niet volledig uitgedroogd zijn. Een beetje extra verzorging nodig, dan is dit wel een goede handcrème.

“Goedkope handcréme” – KiesDeBeste 2019

Ideaal voor handen die al een dagje ouder worden. De Hand Chemistry bevat een multifunctionele formule dat ook werkt aan het verouderingsprocess van de huid, niet enkel het verdrogen. Verder bevat het 19.5% actieve ingrediënten dat de strakheid van de huid verzorgd en deze mooi egaal houdt.

“Handcréme voor oudere huid” – KiesDeBeste 2019

Meer over onze keuzes

[table id=1 /]

Beste Handcréme

CICAPLAST BAUME B5

Dit merk heeft fijne producten die geschikt zijn voor veel verschillende huidsoorten. La Roche Posay is speciaal doordat hij een onzichtbare laag achterlaat. Dit zorgt voor een zacht aangenaam gevoel, maar kan wel vreemd aanvoelen als men het niet gewoon is.

Verder repareert en verzorgd het de huid met een snel absorberende textuur. “Invisible – Non Oily – Non Sticky” veel beloftes die achteraf waar bleken te zijn. Doordat La Roche ook niet te duur is is deze voor ons zo hoog aangeschreven als beste handcreme. Ook weinig geur is goed meegenomen.

Kostprijs: € 11 / 100 ml

Farmaceutische handcrème

EUCERIN – DRY SKIN INTENSIVE

De titel van het artikel is Beste Handcrèmes – voor een droge huid. We vonden het dus ook nodig om DE beste handcrème voor een extreem droge huid bovenaan te zetten. Deze lijst baseert zich op alle beste handcrèmes en hun extra voordelen (hydrateren, herstellen, …).

Eucerin is de Beste handcreme – prijs/qualiteit dat je kan kopen. Ze worden zelfs bij de apotheker verkocht door hun doeltreffendheid. Mensen met extreem droge handen gebruiken best eerst Eucerin. Men kan de doeltreffendheid van deze handcrème echt niet ontkennen. De prijs en design die erbij komen doet ook lijken alsof men meer over medicatie spreekt dan een handcreme.

Kostprijs: € 10.20 / 75 ml

Bekijk ook: Eucerin Dagcreme & Eucerin Bodylotion

Basis Handcrème

Nivea – Repair & Care

Nivea komt met een SOS handcrème die eigenlijk exact is wat de naam zegt. De beste handcrème hoeft niet duur te zijn om zijn nut te bewijzen.

Nivea SOS is een perfecte handcrème voor handen die nog niet in het rode staan. Daarmee bedoelt men dat het de beste handcrème is voor handen die nog niet volledig uitgedroogd zijn. Een beetje extra verzorging nodig, dan is dit wel een goede handcrème.

Kostprijs: € 7 / 100 ml

Luxe Handcrème

OMOROVICZA – NOURISHING HAND

Dat handen vaak je leeftijd verraden en daarom jong gehouden moeten worden met een hydraterende handcrème heeft Omorovicza goed begrepen. Deze lichte, snel-intrekkende lotion is niet vet en zou in theorie vooral in de apotheker moeten verkocht worden omdat het zo goed werkt.

Veruit de beste handcrème dat uitgeprobeerd is geweest. Het heeft zowat de beste kenmerken van de hierboven overlopen handcrèmes gecombineerd. Let op, dit geeft zich ook weer in het prijskaartje.

Omorovicza hydrateerd, repareerd, beschermd en maakt jonger. De Shea butter en vitamine C zorgen ervoor dat de huid egaal wordt en dezelfde kleur aanhoudt op alle plaatsen.

Kostprijs: € 54 / 100 ml

Crème voor oudere huid

Ideaal voor handen die al een dagje ouder worden. De Hand Chemistry bevat een multi-functionele formule dat ook werkt aan het verouderingsprocess van de huid, niet enkel het verdrogen. Verder bevat het 19.5% actieve ingrediënten dat de strakheid van de huid verzorgd en deze mooi egaal houdt.

Deze handlotion is behalve doeltreffend ook nog eens gemaakt van natuurlijke ingrediënten als kamille, lavendel en honing.

Kostprijs: € 21.95 / 100 ml

Andere geteste handcrèmes

Shisheido – Benefiance protective

Goedkoop is deze handcrème niet, maar wel een goede investeringdie uw handen jong houdt. Hoewel de verpakking eruit ziet als font-de-teint voor oudere vrouwen verzekeren wij u van wat erin zit. Speciaal aan Shiseido is de snelheid waarop de huid de handcrème absorbeert.

Shiseido is een complete handcrème, voorlopig niet de beste handcrème dat we hebben uitgeprobeerd maar een waardige 2e plaats. Shiseido beschermt, revitaliseert, hydrateert en bevat zonnebescherming.

Dat gebruikers bij dit product zweren en nooit meer wat anders willen, zegt op zich genoeg… Maar dan hebben ze de betere op onze lijst alvast nog niet geprobeerd.

Kostprijs: € 54 / 75 ml

WELEDA – REGENERATIE HANDCRÈME

De beste handcrème van dit merk is vloeibaar zonder dat deze te waterig is. De balsem trekt dan ook snel in en heeft bovendien een UV-factor die huidveroudering tegengaat. Voor wie toch liever een iets vetter product wil, is de handcrème van dit merk ook fijn.

Weleda is op zich niet de beste handcrème, maar prijs/kwaliteit krijgt men toch wel veel voor wat men betaald. Weleda krijgt de 6e plaats op de lijst van beste handcrèmes omdat het een ideaal alternatief is voor iedereen. Heb je een speciale handcrème nodig dan raden wij aan de andere kanshebbers op de lijst Beste Handcrèmes te lezen.

Kostprijs: € 12 / 50 ml

BURT’S BEES – SHEA BUTTER

Kreeg onlangs niet voor niets de Britse beauty-award ‘beste klassieke beauty-product van het jaar’. De heerlijke geurende crème met shea-butter is er bovendien ook in kleine tubes, ideaal om mee te nemen.

Gemaakt met zonnebloem olie en glycerine, dit zorgt voor een ongelooflijke zachtheid en aroma. De Shea butter bevat ookbotanische oliën goed voor de huid. De anti-oxidanten zorgen voor propere poriën.

Imker Burt maakte bijenkaarsen van bijenwas. Als experiment ontwikkelde hij een lijn uit producten voor het lichaam op basis van natuurlijke ingrediënten, inclusief honing of bijenwas. De producten van Burt’s Bees zijn daarnaast vrij van parabenen en glycol en zijn niet getest op dieren.

Kostprijs: € 13 / 100 ml

CAUDALIE PARIS – HAND & NAIL CREAM

Het grote voordeel van Caudalie is de anti-oxidanten stoffen die de handen verzorgen. De fris aanvoelende creme beschermt de huid en laat een zacht -amandel/rozen- geurend gevoel achter.

Bijkomend voordeel: de crème verzorgt ook de nagelriemen, wat ervoor zorgt dat uw handen nog netter ogen. Het is dus een crème die de droge handen voedt, de nagels beschermt en de nagelriemen soepel maakt.

Kostprijs: € 16 / 50 ml