19th Ave New York, NY 95822, USA

Beste zelfbruiners

Beste Zelfbruiners – Gezicht & Lichaam

Zelfbruiners of self tanning crèmes zijn tegenwoordig heel in, zeker als je wil bruinen zonder zon. In de Oosterse culturen wil men zo wit mogelijk zijn maar in onze lage landen willen we liefst zo bruin mogelijk zijn. Nog voor de zon onze leefplaats bereikt moet er al een klein laagje bruin aanwezig zijn. En dat doe je best met kwalitatieve zelfbruiners. Doe je dit niet, dan loop je risico op oranje lijnen, donkere plekken, slechte uitsmering, en een onaangenaam geurtje. Om dit allemaal wat makkelijker te maken testen we ze even uit en stelden we een lijst beste zelfbruiners 2018 samen.

Zelfbruiners  bestaan in alle soorten en vormen, van goedkoop tot duur, van geel tot bruin, spray tot lotion. Wat belangrijk blijft is dat een goede zelfbruiner ook beschermt tegen de zon. Let hiervoor goed op de SPF factor, wat het speelt wel degelijk een belangrijke rol. Daarnaast wil je dat zelfbruiners makkelijk open smeren en goed opgenomen worden in de huid. Gebeurt dit niet dan krijg je donkere en lichte plekken. Het doel is om een egale donkere huid te bereiken.

MerkNaamPrijsWinkel
GuerlainTerracotta Sun€ 43.50deBijenkorf
L'OrealZelfbruinende doekjes€ 15.00Drogisterij
Saint-TropezSelf Tan Bronzing Mousse€ 35.10Bol.com
CliniqueSelf Sun Body€ 26.62Douglas.nl
DoveDermaSpa Summer€ 8.39Bol.com

 


#1 –  Guerlain Terracotta Sun – Zelfbruinende gel


Guerlain Terracotta Sun geeft een mooie neutrale maar vooral ook gladde en donkere tint. Vrij makkleijk aan te brengen, droogt ook snel en blijft tot 7 dagen lang aanwezig op de huid.

Het speciale aan deze gel is dat het de huid goed voorbereid op het bruiningsprocess. Door de beschermingsfactor 30 SPF ben je ook goed beschermd van schadelijke uv-stralen en hoef je deze ook niet te mengen met een andere zonnemelk of olie.

Door elke week in te smeren is de Terracotta ook goed kwa prijs/kwaliteit. Doordat de zelfbruiner zo lang actief is wordt de kostprijs goed verdeeld over het aantal gebruiken. Wat we ook graag hebben aan de Tanceuticals is dat het om een gel gaat. Gels nemen net iets langer dan Instant om in te werken, maar het voordeel van gel (en lotion) is dat het niet op kleding afgeeft.

Ook zeer belangrijk bij een zelfbruiner is de geur. De Terracotta heeft eerder een aangename geur die niet doordringt. Men kan dus niet zeggen dat deze zelfbruiner de geur van je parfum zal beïnvloeden of erger, overnemen.

Kostprijs: € 43
Kopen: deBijenkorf


#2 – L’oreal – Zelfbruinende doekjes


zelfbruinende doekjesZelf zijn we ongelooflijke fan van doekjes. Het voelt beter aan en is gemakkelijker dan het aanbrengen van de zelfbruiners. Doekjes zijn ook het ideale type zelfbruiner voor op het gezicht aan te brengen. Je kan hiermee veel localere plekken ‘beschilderen’. Logischerwijs ook de ‘beste zelfbruiner gezicht’.

De L’oreal Zelfbruinende doekjes zijn in de lijst beste zelfbruiners zo hoog aangeprezen door de droogtijd (enkele minuten) en de glans op de huid. Het nadeel aan de doekjes is dat ze niet al te lang meegaan en je om de 2-3 dagen een nieuw laagje kan aanbrengen, wat zich ook weerspiegeld in de portefeuille. De Spray is goedkoper, maar ook zeer effectief.

De doekjes zitten in pakjes van 6 samen, en dus moet je om de 2 weken een nieuw doosje halen. De zelfbruiner geurt ook als een zelfbruiner, maar de geur is niet al te intens en toch aangenaam.

Kostprijs: € 10 voor 6
Kopen: Drogisterij


#3 – St-Tropez – Self Tan Bronzing Mousse 


self tanning lotionKwa zelfbruinende mousse is deze zoiso de beste zelfbruiner. De St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse (beschikbaar als Dark & Light) is een instant zelfbruiner die ideaal is voor wanneer men op reis gaat, een stapje uit zet of even naar het strand gaat.

Wat zo goed is aan deze zelfbruiner is het feit dat ze ongelooflijk snel droogt en daarbij ook effectief is. Het voelt goed aan en spreidt goed uit tijdens het insmeren en geurt goed nadien. Ook is er de Bronzing lotion Face – die ideaal is als zelfbruiner voor het gezicht.

Een nadeel van de St. Tropez is dat het om een instant zelfbruiner gaat. Dit wil zeggen dat er een kans is dat de bruiner (kort na het insmeren) kan afgeven op de kleren. Zoals we zeiden, van alle mousses is deze de beste, en is de kans hierop ongelooflijk klein. Geef de mousse de tijd in te werken, dit is toch zo goed als instant!

Kostprijs: € 35
Kopen: Bol.com


#4 Clinique – Self Sun Body Tinted Lotion


11144805-2014328983523205Als je op zoek bent naar de beste zelfbruiner – een beetje een alles-in-één formule. Dan is de Clinique onze aanrader. Een betere prijs/kwaliteit dan deze is er volgens ons niet echt. Natuurlijk zijn er andere prijsklasses, maar een goede huid verdient een goed product. Voor een goede huid telt de regel: besparen op korte termijn is betalen op lange termijn.

De Clinique is onze beste zelfbruiner omdat hij goed en makkelijk aan te brengen is. Daarbij geurt het als een van de besten, net alsof je al een parfum hebt opgesmeerd. Verder drukt deze zelfbruiner de prijs door lang mee te gaan. Wil je een Premium zelfbruiner voort gezicht, dan is de Clinique de beste.

Een nadeel is moeilijk te vinden. Als er iets aan op te merken is, is het dat de lotion net niet donker genoeg is voor de mensen die er echt bruin uit willen zien.

Kostprijs: € 28
Kopen: Douglas


#5 – Dove – DermaSpa Summer Revived Fair – Bodylotion


Dove kwam onlangs uit met een nieuwe bodylotion lijn – DermaSpa – die de Sunshine Beauty komt vervangen. Wij waren aangenaam verrast door deze zeer goedkope bodylotion van formaat. Meteen goed ook voor de 5e plaats in de lijst van Beste Zelfbruiners.

beste zelfbruinersDe DermaSpa van Dove is ongelooflijk makkelijk om op te doen en voelt ook aangenaam aan. Het beste kenmerk is de droogtijd. Je kan meteen je kleren opnieuw aandoen, zonder enige plak of nat gevoel. Bij dagelijks gebruik kan je na een 3-tal dagen al een mooie lichte tint verwachten op je huid. Hou je dit aan, dan zet de tint ook aan.

Tegenover de andere producten binnen Beste Zelfbruiners geurt de Dove DermaSpa het meeste. Dit wil niet zeggen dat je gaat stinken, maar een zelfbruiner geur blijft aanwezig. Ook moet je opletten tijdens het aanbrengen. Als je veel droge plekken hebt op je lichaam, kunnen deze de lotion meer absorberen. Als gevolg kan je dan met donkerdere plekken zitten, wat niet optimaal oogt.

Toch blijft de DermaSpa op de 5de plaats van Beste Zelfbruiners door het bodylotion effect. Het hydrateerd ongelooflijk goed en de prijs en beschikbaarheid maken het een ideale goedkope zelfbruiner.

Kostprijs: € 7
Kopen: Bol.com & Drogisterij


Tot zo ver de lijst van Beste Zelfbruiners gezicht en lichaam. Lees ook de volgende lijsten: