19th Ave New York, NY 95822, USA

Beste Elektrische step

Beste Elektrische steps 2019

We zijn in een tijd waar elektrische alternatieven, oude vormen van mobiliteit, opnieuw leven in wordt geblazen. De Elektronische step is er daar één van, en dus gaan we op zoek naar de beste elektrische step dat momenteel op de markt beschikbaar is. Vroeger was de step vaak een speelgoed voor kinderen. Nu wordt deze meer en meer gebruikt voor mobiliteit en als secundair vervoer van heel wat volwassenen. Daarnaast zijn de hoverboards en elektronische longboards of skateboards ook aan een revolutie begonnen. Elektronisch fietsen behoudt het voortouw. Hoewel de hybride fiets zeer populair is is er ook veel vraag naar elektrische vouwfietsen. Maar deze lijstjes zijn voor later. Hier gaan we op zoek naar de beste elektronische step van 2018 – voor volwassenen wel te verstaan.

Elektrische step kopen
Quick tips:

  • Batterij: Gaat snel op en laadt lang. Maak een slimme keuze
  • Stuur: Hoe breder het stuur hoe makkelijker sturen
  • Verlichting: Er bestaan steps met ingebouwde lichten, is dit niet zo moet je er kopen
  • Wielen: Hoe groter de wielen hoe makkelijker rijden
  • Wees voorzichtig, koop best een helm
 • Je kan ook elektrische steps huren om ze te testen

E-step wetgeving

Let goed op. In Nederland en België mogen niet alle Elektrische steppen op straat rijden. Hiervoor moet je voertuig een goedkeuring hebben. Voor je eigen veiligheid is het belangrijk dat je voertuig goedgekeurd is voor openbare wegen. Heb je dit niet dan loop je risico op een zware boete. Lees goed; je elektrische step moet goedgekeurd zijn voor zich op de openbare baan te bevinden.Dit wordt gedaan met de RDW goedkeuring, of in België op de APK-Keuring van uw voertuig.

Onze Top 3

Xiaomi – M365 – Vouwbaar ontwerp

Xiaomi is een Aziatisch merk van allerlei elektronische toestellen. Hun revolutionair en efficiënt ontwerp van de M365 zorgt voor een lage prijs. Deze step wordt ook gebruikt voor ‘Bird’, de steps dat je in Brussel en Antwerpen kan huren. Simpel, compact, licht (12kg) en efficiënt. De step rijdt tot 25 km/u en heeft een afstand van 30 km per laadbeurt.

Segway – Ninebot ES4

Binnen het Ninebot gamma van Segway is de ES4 de beste elektrische step. De snelheid wordt beperkt tot 25 km/u maar met de extra batterij kan je tot 70km rijden. De dubbele autonomie is het grootste voordeel tegenover de Xiaomi. De E-step is licht (15kg), vouwbaar, makkelijk, rijdt goed, ingebouwde verlichting – ook onderaan.

Denver – SCO-652

Onder de noemer van goede elektrische steps is de Denver één van de goedkopere steps. Kleinere wielen, een kleiner vermogen (12 km), maar meer als genoeg functionaliteiten voor iemand die op zoek is naar een simpele elektrische step. Het minimalistische ontwerp zorgt voor een zeer lichte step. Met drie versnellingen kan je zelf zien hoe snel je je batterij op rijdt.

Meer over onze keuzes

MerkNaamMotorGewichtMax kgafstandsnelheidWinkel
RazorE300350 W111101825 km/uBol.com
RazorE300S (zadel)350 W121101825 km/uBol.com
RazorE90180 W81001114 km/uBol.com
EVOMaxx City Cruiser500 W252004045 km/uBol.com
BOHLTE-kick250 W81201322 km/uBol.com
SWYFFI-Maxx350 W101001425 km/uFietsshop
CitybugS2 E-Scooter350 W13.51001825 km/uBol.com
DenverDSC-500250 W91001524 km/uBol.com
JSFUrban Sprinter180 W8901025 km/uBol.com

Beste Elektrische step

Segway – Ninebot ES4

Segway gaat nog een grote naam worden in de toekomst van mobiliteit. Met hun belachelijke tweewielers van enkel jaren geleden is het niet gelukt, maar de technologie is blijven bestaan. Ondertussen zijn we ons allemaal gekend met de hoverboards, dat ding waar alle kinderen mee rond rijden. En binnenkort ook met de éénwieler of hun revolutie in rollerblades – de Segway Drift W1.

De ES4 is gelijkaardig aan de ES2 met het grote verschil van de tweede batterij. Niets houd je tegen van een ES2 aan te schaffen met een extra batterij. De Ninebot ES3 daarentegen is gelijkaardig aan een ES1 met extra batterij. Dit is de eerste generatie van Segway, met de ES4 zit je met het beste elektrische step in het Ninebot gamma.

De topsnelheid van de ES2 en ES4 ligt op 27 km/u. Met het gewicht van een volwassen persoon gaat deze net onder de 25 km/u. De autonomie van de batterij zorgt voor een bereik van 43 km – de ES4 kan dus tot 86 km rijden zonder op te laden. Let wel op, het opladen duurt ook twee keer zo lang tenzij je beide batterijen samen oplaadt.

Van 25 km/u naar 0 km/u doe je over een afstand van 4 meter. Dit dankzij de elektrisch aangedreven schijfremmen. Een extra mechanische rem aan de achterste voet biedt iets meer remvermogen in gevaarlijke situaties. Ook schokken worden goed opgevangen. Een ingebouwde vering in beide wielen zorgt voor optimaal rijplezier. In de oudere versies, ES1 en ES3, is dit enkel voorin.

De batterij wordt ook gebruikt voor het ingebouwde LED schermpje. Deze geeft de snelheid en batterij aan. Ook ingebouwd zijn de lichten. Vooraan heb je een sterk hoofdlicht, achterin enkele LED lichtjes op de zijkanten. Onderaan de Ninebot heb je LED verlichting. Deze is sterk genoeg om op te vallen voor autobestuurders.

Door de grote wielen en de extra functies van de ES2/ES4 is deze ook goed voor gebruik in lichte regen. De banden zijn van goede kwaliteit en de elektrische componenten zitten goed verborgen. De Segway Ninebot is niet de sterkste elektrische step op de markt maar is kwalitatief gebouwd met een sterke batterij en rijdt aangenaam. Voor ons een ideale step voor korte en lange afstanden.

Xiaomi – m365

Xiaomi, maker van zowat alle elektronische producten in Azië heeft zich gestort op de markt van elektronische steps. Sinds het optreden van ‘Bird’, een E-step sharing platform waar je steps kan huren met de smartphone, is de productie van de M365 ongelooflijk omhoog gegaan. Deze elektrische step heeft een zeer goede prijs – kwaliteit verhouding. Eén van de beste steps op de markt voor een zachte prijs.

De M365 E-step is een zeer simpel minimalistisch ontwerp. Het gewicht en de batterij zitten in de steel verstopt. Hierdoor is er geen uitstekende batterij die beschadigd kan worden. Ook ingebouwd is de verlichting, van voor en  aan de achterkant. Het voorwiel wordt aangedreven door de elektrische motor, gezien het achterwiel het meeste gewicht draagt. Hoewel er aan het stuur een schijfrem voorzien is voor het voorwiel kan je ook met de voet remmen.

De autonomie van de batterij zorgt voor 30 km vermogen. Dit aan een maximale snelheid van 25 km/u welteverstaan. Door het sterke geraamte van de step kan deze wel tegen heel wat bultjes en oneffenheden. Vermeid putten en hoge boorden. De wielen zijn relatief klein wat ervoor kan zorgen dat je snel op je doos gaat. Ook de regen is niet ideaal voor dunne banden, wees voorbereid en draag een helm.

De Xiaomi M365 verbindt met de smartphone. Via de applicatie heb je een perfect overzicht van de E-step en zijn overblijvende batterij en vermogen. Je kan hier ook de afgelegde afstand en enkele andere statistieken bekijken. Op het stuur is ook een klein LED scherm voorzien, ook hier zie je de stand van de batterij en de snelheid.

Compacte Elektrische step

Denver – SCO-65210

Ook de elektrische step van Denver is een simpel uitziende step die je makkelijk mee kan dragen. Door het aluminium frame en rubberen wielen spreekt men van een echt lichtgewicht. Met 9 kg behoort deze step tot de lichtere varianten. Toch kan de step 25 km/uur aan. Ideaal voor mee te nemen op de trein of ander openbaar vervoer.

Op het stuur maakt deze elektronische step gebruikt van een snelheidsmeter. Zo kan je makkelijk zien hoe snel je gaat, en of je genoeg batterij hebt om je traject perfect af te leggen. Ook is het elektronische systeem verbonden met het voor- en achterlicht van de step. Zichtbaarheid op de openbare weg, hoewel je hier eigenlijk niet mag rijden, is van uiterst belang.

Door het vouwbare ontwerp is de step ideaal als secundaire voertuig. Met de trein tot de stad en van daar elektronisch naar beneden bollen is de opdracht.  Zoals de meeste steps tegenwoordig heb je een staan-voet of poot, hiermee blijft de step vanzelf rechtstaan.

De elektrische motor is voorzien van 250 Watt. Met een volledige batterij leg je 15 kilometer af. De maximale snelheid bedraagt hierbij 25 km/uur. Met 9 kg als gewicht kan je minstens 100 kg dragen. Niet ideaal voor twee personen, maar genoeg voor u… hopelijk!

E-step met zadel

Razor – E300s

De Razor Electric Power Core E90 is een elektrische step dat beschikbar is voor zowel volwassenen als kinderen vanaf twaalf jaar. Voorlopig is deze step enkel beschikbaar in het groen met zwart, of als grijze variant. Deze elektronische step heeft een maximale snelheid van 25 km/uur en kan tot 40 minuten rijden op een lading. De batterij is niet de beste op de markt. Toch zijn we ervan overtuigd dat 40 minuten genoeg moet zijn om tot je bestemming te geraken. Is de afstand nog groter, dan schakel je best over op een elektrische scooter.

De elektrische step van Razor is gemaakt van een stalen geraamte en voorvork. Deze is belangrijk omdat het de richting bepaald van de step. Als dit niet goed zit dan wordt het zeer moeilijk om rechtdoor te rijden. Ook in het geval van ongeval is een stalen frame een must. Eens dit buigt kan je beter een nieuwe elektronische step aanschaffen. Verder is de step voorzien van urethan wielen, een sterke drukrem en een zijstand voor de step rechtstaand te houden.

Met & zonder zadel

Het zadel kan je demonteren, dit is zeer gemakkelijk. Zoals de meeste elektrische steps van tegenwoordig is de gashendel verbonden met het stuur. Met de duim kan je makkelijk optrekken en afremmen. Tevens zien we ook dat de gaspedaal drukknop verbonden is met de kickstart motor. De elektrische step kan dus manueel, met de voet, in gang getrapt worden. Handig voor bij koud weer!

Zoals vermeld kan de Razor Electric Power Core E300 een snelheid van 25 km/u aan. Dit is de absolute topsnelheid, en dus niet iets dat je binnen de 5 seconden na optrekken moet verwachten. Gebruik je deze elektronische step op maximale capaciteiten dan kan je dit maximaal 30 minuten volhouden. Nadien heb je een stevige oplader nodig, deze komt geleverd met de aankoop van de elektrische scooter.

Sterkste E-step – brede wielen

Trendiamo – Off Road E-step

Met deze elektrische step kan je je op elke ondergrond bevinden zonder al te veel probleem. De banden hebben diepe groeven die helpen tegen het glijden of vast raken. Daarbij zijn het lucht-gevulde banden wat nog extra schokken opvangt. De vork met veren helpt hier natuurlijk het meeste bij. Deze is één van de beste vering op de markt binnen E-steps. Zowel voor- als achteraan heb je een licht. Deze is sterk genoeg en licht naar beneden hellend zodat je de grond kan zien in het donker.

Met 1.000 Watt vermogen kan je overal over. De schokbrekers voor- en achteraan zorgen voor aangenaam rijden. De snelheid ligt op 30 km/u en de batterij houdt het zo’n 25 km vol. Goed voor iets minder dan één uur rijplezier. Opladen duurt wel 6 tot 8 uur. Het is dus nog niet zo efficiënt.

E-step voor kinderen / tieners

Razor – E90

Een iets zwakkere versie van de bovenstaande Razor E300 is de E90. Een zwakkere variant voor mensen dat een kleinere afstand af moeten leggen. Natuurlijk ook een versie die beter geschikt is voor kinderen. De Razor E90 is beschikbaar in een zwart-groene kleur.

Net zoals zijn sterkere versie geniet de E90 van een stalen frame en vork. Het stuur is afgestemd op 92 centimeter, maar dit is instelbaar voor grotere personen. De urethan wielen zijn gekenmerkt voor Razor Elektrische steps. Zij worden voorzien van een handige druk-rem en een pootje zodat de E-step rechtop kan blijven staan.

Zowel de rem als de gaspedaal zijn verbonden aan het stuur. Met een duw van de duim, net zoals bij een quad, kan de step versnellen tot zo’n 14 km/uur. Toch een pak trager dan de E300. Met deze batterij kan je ongeveer 40 minuten rondrijden. Genoeg om tot je gewenste locatie te geraken en terug. Let op, het laden duurt net iets langer. Zo heb je minstens 2 uren nodig om de batterij volledig op te laden.

Het onderzoek

De Elektrische step wetgeving

Elektrische steps zijn handig als ze gezien worden voor hun sterktes. Een step is idealieter een secundair vervoermiddel dat gebruikt wordt om het wandelen te vervangen. Ben je op zoek naar een primair voertuig dan kijk je beter naar een elektrische fiets of scooter.

Hier zijn we op zoek naar de beste elektrische step voor verschillende scenario’s. De elektrische step is snel, geluidloos, bespaart energie en heeft geen uitstoten. Een veel beter alternatief bestaat er dus niet. Toch mag men niet vergeten dat een batterij opgeladen moet worden, en dat de steps ook hun beperkingen hebben. De step bestaat al lang, en een elektrische variant zorgt voor weinig veranderingen in design. De step van de toekomst ziet er alvast anders uit… Maar tot dan is er nood aan een lijst van beste elektronische steps.

Als secundaire voertuig is de step ideaal. Je kan makkelijk voorbij auto’s in het verkeer. Je mag je op de straat bevinden. Je mag je op de stoep bevinden (let wel goed op voor boetes). En je bent ongelooflijk mobiel. Een step is net als een fiets, maar toch iets beter. Een elektrische step (tot) 35 km per uur mag op eigen terrein berijden, maar je mag niet zomaar op straat gaan ermee.

Elektrische step kopen
Waarop moet ik letten

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Toch wel van belang voor een elektrische step is het verbruik van energie. Goedkopere modellen zijn goedkoper gebouwd en dus ook minder efficiënt. Om dezelfde klus te klaren vreten zij energie vergeleken met de duurdere modellen. Hoewel de aankoopprijs lager is kan dit dus betekenen dat het je meer zal kosten op lange termijn. Alles hangt af van uw gebruik. Heb je de elektrische step enkel nodig voor kleine trajecten of eerder voor één lang traject. Het is voorlopig nog zo dat de batterij het amper een uur volhoudt en tot 8 uur nodig heeft voor op te laden. Is dit het geval dan moet je goed opletten dat je niet plots zonder energie komt te zitten.

De zwaardere modellen hebben een grotere capaciteit en kunnen dus ook langer rijden. De kleinere modellen wegen minder zwaar en hebben op die manier ook een voordeel. Ben je op zoek naar een secundair voertuig dan zijn er verschillende alternatieven mogelijk in deze lijst. Wil jij voortdurend gebruik maken van je elektrische step dan moet je op zoek naar één met een dubbele batterij. Voorlopig is dit enkel het Ninebot E4 model van Segway.

Lichten

Ingebouwde voor- en achterlichten is een kleine extra functie die stilaan een standaard wordt. Vooral bij compacte modellen moet je opletten dat het licht sterk genoeg is. Een klein lichtje dat te diep ingebouwd is zal enkel opvallen voor direct verkeer. Het lampje moet dus ver genoeg uitsteken en bol afgewerkt zijn zodat iedereen het licht kan zien. Daarnaast raden we u zeker aan extra verlichting aan te kopen. Zo bent u veilig op de baan.

Scherm

Het kleine LED display dat zich op het stuur bevindt moet sterk verlicht zijn. Omdat het je snelheid en batterij aangeeft moet het altijd zichtbaar zijn. Als je op snelheid rijdt moet je in één oogopslag duidelijk de informatie moeten kunnen lezen. De cijfers moeten dus ook groot genoeg zijn.

Batterijmeter

Ook het aangeven van een batterij-niveau moet duidelijk zijn. Voorlopig is het best om een smartphone, via bluetooth, te verbinden aan de elektrische step en zo een status verslag ontvangen. Ook dit zijn extra features mogelijk op een E-step.

We merken dat de nieuwere steps, of belangrijker; snellere elektronische steps, gebruik maken van een zadel. Hoewel dit er vreemd uitziet biedt het enkele voordelen. De gemiddelde gebruiker van de toekomstige elektronische step is relatief oud, en dus is comfort van belang. Ben je nog jong dan is een staande step interessant, voor oudere mensen is een zittende functie toch een belangrijk struikelpunt.

Natuurlijk zijn er ook opties waar het zadel verwijdert kan worden. De Razor E300S is hier een voorbeeld van. We zagen onlangs een persoon die een fietskar verbonden had aan de elektrische step. Dit zag er zeer handig uit, zitten was voor deze persoon een groot voordeel.

De huidige elektronische steps gaan allemaal ongeveer 25 km/uur. Hier vinden we dit toch een absolute limiet voor een elektronische step. Ben je op zoek naar een primaire manier van vervoeren, denk dan eerder aan een elektrische scooter of fiets. Een elektrische step moet dienen als secundair vervoermiddel. Kom je van de trein en moet je nog enkele kilometers stappen, dan is een elektronische step ideaal. Voor ons is afstand prioritair over snelheid. Bij hoge snelheden is het ook moeilijker om te blijven staan.

De snelheid en autonomie van de batterij zijn op elkaar afgesteld. Ook het gewicht is van belang. Sommige producenten verlagen de snelheid van de e-step om meer autonomie te hebben. Maak daarom steeds een goede vergelijking. Bij het opmeten van de statistieken wordt er ook een laag gewicht toegepast. Weeg jij meer dan zal de afstand ook lager liggen.

De beste elektronische step zorgt voor goed comfort. Comfort moet bekijken op en van de elektrische step. Het comfort bij het dragen is minstens even belangrijk dan het comfort tijdens het rijden. Heb je een model dat niet opvouwbaar is, dan is het ook niet ideaal als tweede vervoermiddel. Een goede elektronische step is één dat je overal kan gebruiken.

Gewicht is belangrijk voor de personen die de elektrische step niet achter kunnen laten. Moet je deze dragen dan ga je best voor een ontwerp onder de 15 kg. Ook de mogelijkheid om de step te plooien of vouwen is van uiterst belang voor de mobiliteit. Je moet de step kunnen dragen en dit kan enkel als je hem kan toeplooien.

Waarom ons vertrouwen

Doorgelicht is een website die mensen probeert te helpen in het maken van een keuze bij hun aankopen. Het assortiment van fysieke winkels is enorm aan het inkrimpen dus het begint moeilijker en moeilijker te worden om producten fysiek vast te houden en te vergelijken met andere producten in de winkel zelf. Aan de andere kant is er een overvloed aan reclame met (vaak) misleidende informatie. Juist daarom zul je nooit reclame op onze website kunnen terugvinden.

Het doel van onze website is om informatie rond producten neutraal en duidelijk voor te stellen. Wij geven niet enkel een lijst van producten die wij aanraden maar ook altijd een uitleg van hoe wij bij die producten beland zijn. Aan de hand van de rubriek ‘waar moet je op letten?’ kun je altijd zelf zien wat de belangrijkste zaken zijn waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een specifiek product. Deze informatie kun je altijd gebruiken of je nu iets online koopt of in een winkel.

Wij kunnen de neutraliteit van onze website bewaken door te werken via affiliate marketing. Via affiliate marketing verwijzen wij door naar websites zoals bol.com, coolblue.com of vandenborre.be. Wanneer u een product koopt op 1 van deze websites is het mogelijk dat wij een kleine commissie verdienen omdat we u hebben doorverwezen.

Wanneer onze lezers een product terugsturen omdat ze niet tevreden zijn dan verdienen wij ook niets. Wij hebben er dus geen enkele baat bij om jullie slechte producten aan te raden onder druk van bepaalde producenten. Wij hebben er juist alle baat bij om jullie een zo goed mogelijk advies te geven zodat jullie als consument een weloverwogen keuze kunnen maken. Daarom raden we niet enkel producten aan maar leggen we ook telkens onderaan elk artikel uit op basis waarvan we gekozen hebben voor een bepaald product. Zo kan u ook zelf meedenken en een keuze maken.

Andere Elektrische steps

De Ekick 5 elektronische step weegt zo’n kleine 8 kilogram, maar kan wel 120 kg in gewicht aan. Zelfs met zijn kleine banden blijft deze elektronische step presteren. Met een stuur van 40 centimeter ben je niet al te zeker van snelle bewegingen. Deze step blijft echt een simpele manier van vervoeren, je moet het zeker niet vergelijken met een elektronische scooter. Om je snelheid van 24 km/uur te bereiken heb je vijf verschillende versnellingen.

Het grote voordeel aan deze step is dat de oplaadtijd slechts drie uur is. dit heeft natuurlijk te maken met de beperkte batterij. Ook de veiligheid is niet achterwege gelaten. Zowel stuur als achterkant zijn voorzien met een gevoelige rem die gelijk reageert wanneer hij bediend wordt. Aan de voorkant zorgt de LED koplamp en de rode achter lamp voor een goede verlichting. Op die manier is het ook ’s nachts veilig rijden met de elektronische step.

De I-Max is een elektronische step van het merk SWYFF. Met zo’n 350W motor en een zeer sterke li-ion betterij kan deze step vergeleken worden met verschillende elektronische fietsen. Legaal gezien kan deze step slechts 18 km/uur aan, toch kan deze step gedreven worden tot een kleine 30 km/uur.

De I-Maxx is voorzien van 2 banden, één harde band achteraan en een zachte luchtband vooraan. Dit zorgt voor meer comfort gedurende het rijden, gezien de voorband de shocken opneemt en de achterband aandrijft. Met 105cm lang is deze step ook iets groter dan de gemiddelde elektronische step. Natuurlijk zorgt dit voor makkelijker vervoer en stabiliteit, ook voor 2 personen.

Ook de batterij is om over te spreken. De SWYFF I-Maxx behaalt makkelijk 25 km/uur, en kan dit gedurende verschillende kilometers aanhouden. Een voordeel aan deze elektronische step is het feit dat deze een snelheidsmeter heeft. Op deze manier wordt ook de overblijvende batterij aangekaart. Moet je laden, dan zal je dit eerst en vooral zien op de kleine teller. In onze test geeft de I-Maxx een bereik van 14 kilometer aan. Toch moet je rekenen op een 4-tal uren voor op te laden.

De Swyff I-Max is in de stad een compact, snel en degelijk alternatief voor een elektrische fiets. Doordat hij opvouwbaar is kan je hem gemakkelijk meenemen op de bus of de trein. Zijn kleine wieltjes zorgen voor een minder stabiele rijdynamiek, waardoor je wel wat behendigheid aan boord moet leggen. Met 25 km legt hij meer rijbereik voor dan je (vermoedelijk) ooit zal nodig hebben.

De Citybug S2 is een elektronische step dat zeer hard gelijkt op het typische model van step dat we kennen. Simpel ontwerp en niet te zwaar. Toch heeft deze elektrische step iets extra. De CityBug 2S e-scooter (2S voor de vernieuwde versie) heeft een nog krachtigere 48V/350W naafmotor op het achterwiel en kan eenvoudig versnellen na een kick-start met de duimgashendel.

De CityBug 2S is uitgerust met twee remsystemen: de achterwielrem waarmee je direct tot stilstand kunt komen en het geavanceerde E.A.B. systeem (Electric Assist Brake System) waarmee je de step geleidelijk kunt vertragen. De step kan ook zeer compact worden opgevouwen om mee te nemen of op te bergen. Bovendien verplaatst het voertuig zich door de stad zonder enig CO2-verontreiniging of geluid te produceren en eenmaal opgevouwen is de CityBug 2S kleiner dan een vouwfiets. De step is licht genoeg om te dragen en klein genoeg om mee te nemen.

De 2S heeft een maximale snelheid van 24 km/uur. Met een totaal gewicht van 13,5 kg komt de elektrische step iets zwaarder uit, maar toch kan je hier optimaal van genieten. De maximale draagkracht bedraagt 100kg. Niet geschikt voor 2 volwassenen personen dus. Hoewel je 40 minuten kan rijden zonder laden bedraagt de oplaadtijd wel iets meer dan twee uur. Met een volledig opgeladen batterij kan je zo’n 18 kilometer steppen aan 22 km/uur gemiddeld.