beste ip beveiligingscameras

We zijn op zoek naar de beste beveiligingscamera voor particulieren en mensen aan huis, vooral omdat inbraken steeds vaker voorkomen. Tot zover is duidelijk, je kan moeilijk op politie rekenen voor de beveilinging van je woning. Politie is vaak aanwezig na de feiten maar kunnen retroactief niet veel uithalen. Voor deze redenen beginnen we steeds vaker te denken aan een home-security systeem. Deze toestellen vormen een eerste manier van beveiligen, eerder preventief beschermen. Het is namelijk aangetoond dat de grootste vrees van inbrekers camera beelden zijn.

Met het gebruik van een beveiligingscamera aan huis, bijvoorbeeld IP camera’s, heb je de mogelijkheid om je woning vanop de smartphone in de gaten te houden. Link dit aan een SOS knop die de politie of security verwittigd en je kan spreken van een beveiligde woning. Maar hoe gaan inbrekers tewerk? Ze komen eerst je woning bekijken. Hierbij letten ze goed op wanneer het huis verlaten is en welke beveiligingsmaatregelen er getroffen zijn. Een alarm systeem schrikt hen niet af. Eens deze afgaat weet de inbreker dat ze nog twee minuten hebben om te ontsnappen. Maar beelden blijven bestaan. Een inbreker dat zijn gezicht op camera toont wordt sneller gevat.

Omdat een home security systeem betaalbaar is zien we ook steeds meer en meer particulieren beveiliging aanschaffen. En hier is de lijst van beste IP camera’s van belang. Koop je een te goedkope camera, dan is het beeld waardeloos en gepixeliseerd. Hiermee is de politie niets.  Let daarom goed op bij het aanschaffen van materiaal. Let op kwaliteit / prijs, het merk, en of de camera complementair is met andere onderdelen. Lees onderin meer over het onderzoek.

Onze Top 5 – IP beveiligingscameras 2019

Met de C1 beveiligingscamera heeft Foscam een zeer goede particulieren versie. De C1 won in 2017 de ‘Excellent Choice Award’ – uitgereikt door hardware.info. Deze prijs is te danken aan het design, de kwaliteit, en de gebruiksvriendelijkheid voor de mensen thuis. Een Plug&Play instalatie is voor ons het grootste voordeel.

“Beste prijs/kwaliteit camera” – KDB 2019

Met de Nest outdoor en de Nest indoor camera heeft het merk 2 beveilingscameras die perfect samenwerken met bestaande technologische snufjes. De groothoekstand van de Nest is 130° in Full HD 1080p. Dit is ongelooflijk goed. Met daarbij de functie om tot 8x in te zoomen ben je ook zeker dat je alles kan zien. De meldingen op de smartphone maken het product volledig af.

“Binnen & Buiten combo” – KDB 2019

Deze beveiligingscamera wordt beschreven als een IP-camera voor veelvoudig gebruik. Enerzijds wordt het aangeraden als beveiligingscamera, anderzijds als babyfoon of actiecamera dat met de smartphone verbonden kan worden. Wat wel vaststaat is dat de CleverDog een goed toestel is. De camera kan gekoppeld worden aan de smartphone om allerlei dingen in de gaten te houden.

“Beste multicam” – KDB 2019

De SEC24 CAM180 staat bekend voor zijn panorama lens, en zorgt voor een kijkhoek van 180°. Eén van de beste op de mark. Net zoals de anderen is er ook ingebouwde audio. Wel opvallend is dat de SEC24 een SD kaart van 128 GB aankan, daar waar concurrenten slechts 32 GB aankunnen.

“grote opslagruimte” – KDB 2019

Soms wil je dat een beveiligingscamera opvalt, soms wil je net dat deze goed verstopt is. De Presence NOC detecteert en meldt veranderingen in real-time. Ook snachts werkt deze IP-camera perfect door gebruik te maken van een infrarood nachtzicht.

“beste Verborgen camera” – KDB 2019

Meer over onze keuzes

[table id=8 /]

Beste IP-camera 2019

Forscam – C1

Foscam is een bekend merk van camera’s voor allerlei gebruiken. Babyphones, beveiligingscamera’s, 360° monitors. Alles wat naast de gebruikelijke fotografie valt. Foscam is kort voor ‘Focus Camera’ en hun hele visie draait hierrond. Met de C1 beveiligingscamera heeft Foscam een zeer goede particulieren versie. De C1 won in 2017 de ‘Excellent Choice Award’ – uitgereikt door hardware.info. Deze prijs is te danken aan het design, de kwaliteit, en de gebruiksvriendelijkheid voor de mensen thuis. Een Plug&Play instalatie is voor ons het grootste voordeel.

De Coscam C1 IP-Camera heeft een mooi ontwerp die vrij goed camoufleert binnenshuis. De beveiligingscamera heeft een 1 MegaPixel (MP) camera die voornamelijk bedoeld is voor binnenshuis. De camera beschikt daarnaast ook voer een infraroodverlichting en een nachtzicht tot 8 meter ver. Opmerkelijk aan de Foscam C1 IP-Camera is de kijkhoek. Tegenover andere merken die slechts 90° voorzien heeft de C1 een kijkhoek van 115°. Dit kan het verschil maken tussen één of twee cameras. Let op, 1MP is goed voor binnenshuis maar niet goed genoeg voor buiten.

Ook audio wordt opgenomen met de Foscam C1. Deze beschikt over een ingebouwde microfoon en speakers. Zo kan je de mensen horen maar ook tegen hen spreken. Handig als er plots een inbreker in je kamer staat. Zowel audio als video worden continue opgenomen. Hier valt er een keuze te maken; continue opnemen, op bepaalde tijdstippen of enkel bij beweging. Enkel opletten dat de SD kaart niet vol geraakt. Kies je voor beweging, dan stuurt je Foscam C1 een notificatie naar je smartphone eens hij een beweging waarneemt.

De Foscam C1 is via wifi verbonden met je huisnetwerk. Heb je geen wifi dan kan je deze ook aansluiten via een kabel. De SD kaart heeft een maximaal gewicht van 32 GB (die je apart moet kopen). Ook kan je de bestanden rechtstreekts doorsturen naar een netwerklocatie of FTP. Je kan de beelden online bekijken, via de smartphone, of thuis op het systeem.

SPECS: 1 megapixels  / 12mm  /  1280 x 720 pixels  /  25FPS  / 115 graden

Indoor/outdoor combinatie

Nest Cam
Indoor/Outdoor

Nest staat al even bekend als het merk voor het bouwen van een Smart home. Nest heeft een heel gamma aan toestellen die compatibel zijn om zo een ‘Internet-of-things’ te bouwen. Zeg maar; een volledig technologisch uitgerust huis. Hun gamma gaat van Thermostaten – bedienbaar van op afstand met de smartphone – deurbellen met en zonder camera, ook bedienbaar met de smartphone, rook- en koolmonoxidemelders en zo verder.

Met de Nest outdoor en de Nest indoor camera heeft het merk 2 beveilingscameras die perfect samenwerken met bestaande technologische snufjes. Er zijn twee versies beschikbaar, een goede en een betere ( de IQ versie). Hoewel de gewone versie meer dan goed genoeg is heeft de IQ net iets betere specs. Daar waar je de inbreker net niet zal herkennen op het een beeld zal die scherp staan op het beeld van de IQ.

De Nest Cam Outdoor houdt de wacht gedurende dag en nacht. Met een nightvision functie kan de camera ook makkelijk in het donker functioneren. Wel moet je hem aansluiten aan een stopcontact. Zo heb je nooit last van een batterij maar moet je wel een kabel trekken. Via Nest Aware – de app- kan je alles opvolgen van op afstand. De Nest Cam kan het verschil zien tussen mensen en voorwerpen. Zo krijg je een accurate melding van wat er gebeurt.

De groothoekstand van de Nest is 130° in Full HD 1080p. Dit is ongelooflijk goed. Met daarbij de functie om tot 8x in te zoomen ben je ook zeker dat je alles kan zien. De meldingen op de smartphone maken het product volledig af.

Ook opslaan gebeurt gelijk gewoonlijk. Een interne SD kaart en de mogelijkheid om alles via FTP op te slaan. Via de smartphone kan je makkelijk terugspoelen en beelden herbekijken. Via de app kan je tot 3 uur teruggaan. Alle kabels en behuizingen zijn weerbestendig. In tegenstelling tot de Netatmo, ook een camera van hoog niveau, is er wel een microfoon en speaker aanwezig in de Nest. Zo kan je praten met de persoon die voor de deur staat.

Toch een belangrijk punt dat we in de reviews zagen. En dit is in verband met data opslag. Ondanks een eigen storage systeem kan je deze niet gebruiken omdat Nest afdwingt dat je in de cloud opslaat. De eerste maand is gratis maar daarna is een jaar abonnement met 30 dagen retentie 100 euro per jaar. Een belachelijk bedrag voor storage van 30 dagen en helemaal vreemd als de camera zelf 200 euro kost.

Via Nest Aware heb je ook een smart-app die de technologie beheert. Hier heb je een Thuis/uit functie, die je systeem activeert wanneer je van je woning vertrekt. Daarnaast is er een persoonsmelding, zodat je weet als iemand in je huis is. Heb je 30 dagen opgenomen beelden op de cloud, en kan je time-lapse clips maken, downloaden en delen. Ook fijn voor familie opnames in de tuin bijvoorbeeld.

Smartcam – Polyvalent gebruik

Cleverdog – WIFI Cam

Deze beveiligingscamera wordt beschreven als een IP-camera voor veelvoudig gebruik. Enerzijds wordt het aangeraden als beveiligingscamera, anderzijds als babyfoon of actiecamera dat met de smartphone verbonden kan worden. Wat wel vaststaat is dat de CleverDog een goed toestel is. De camera kan gekoppeld worden aan de smartphone om allerlei dingen in de gaten te houden. Daarnaast kan deze ook bedient worden met de smartphone. Daar waar anderen slechts beeld aanbieden. Met een 1,3 MP camera zijn we ook verzekerd van een relatief helder beeld. Wel wordt deze aangeraden voor binnenshuis. Eens buiten zal de kwaliteit net niet hoog genoeg zijn.

De Smart WiFi Security camera wordt verbonden met de smartphone. Eens dit in orde is zal de besturing beschikbaar worden vanuit de app. De geavanceerde camera heeft een ingebouwde microfoon die je met de smartphone moet bedienen. Zo kan je communiceren met de persoon, of situatie, die je op je scherm ziet. Clever Dog heeft hun eigen app die te downloaden is op de Google Play store of officiele Apple Store.

Om de beelden op te slaan heb je nood aan een SD kaart. Deze wordt niet geleverd met de camera. Naast de beelden neemt de CleverDog camera ook geluid op. En het is net voor deze reden dat deze camera ook aangeraden wordt als babyfoon. Natuurlijk is het dan ook belangrijk dat de camera in het donker werkt. De ingebouwde nachtfunctie lost dit probleem goed op. Net zoals de Foscam C1 kan je kiezen tussen; continue opname, beweging of op tijdstippen.

Let op: om de app te gebruiken heb je iphone IOS 6.0 of hoger nodig, voor Android is dit 4.0 of hoger.

SPECS:  1,3 megapixels Tooltip /  1/3″mm  /  720 x 576 pixels  /  15FPS  /  90 graden

Beveiligingscamera voor bedrijven

Foscam – FI9900P

Wat maakt nu net het verschil tussen binnenshuis en buitenshuis als we spreken over de beste beveiligingscamera? Het heeft te maken met de invalshoek en het licht dat op de lens binnenkomt. Buitenshuis, waar veel licht is, heeft nood aan een sterkere lens die dit licht kan filteren. Buitenshuis kan een inbreker van alle richtingen komen, en is de nood aan 360° bescherming logisch. Binnen hoeft men enkel de deuren of ramen in de gaten te houden, met minder licht. Een goedkopere opdracht.

De Foscam FI is één van de beste beveiligingscamera’s voor particulieren die op zoek zijn naar een IP camera voor buitenshuis. Door gebruik te maken van de nieuwe Ambaralla chipset wordt deze camera in een hoger segment geduwd. De kwaliteit van de beelden is helder en scherp, zowel dag en nacht.

Foscam staat borg voor een goede service en er komen regelmatig (beveiligings) updates uit zodat de camera continue verbeterd wordt. Deze IP camera is uitgerust met veel opties, zoals infrarood licht voor s’nacht, IR cut tegen overbelichting en natuurlijk bewegingsdetectie, email notificatie, uitgebreide belichtingsopties, multi gebruikers rollen en natuurlijk kunt u met de gratis APP deze camera overal ter wereld bekijken.

Je kan de beelden opslaan op verschillende media. Zo kan je dit doen op de SD kaart, op je smartphone of computer – of op de Foscam Cloud Service. Zo weet je zeker dat alles bewaard wordt, zelf als je computer het begeeft.

SPECS: 2 megapixels  /  12mm  /  1280 x 800 pixels  /  30FPS  /  102 graden

Verborgen beveiligingscamera

Netatmo – Presence NOC01

Soms wil je dat een beveiligingscamera opvalt, soms wil je net dat deze goed verstopt is. Om dit te doen heb je verschillende opties. Of je koopt de beste kleine beveiligingscamera en betaald hiervoor een dure prijs. Of je koopt een camera die lijkt op een lamp. Netatmo is een merk dat zich bezig houdt met smart homes. Naast beveiligingscamera’s maken zij ook atmosfeer stations, weer meters, babyfoon, en nog vele andere toestellen om je huis technologisch te pimpen. Deze camera van Netatmo dient ook als lamp. Dit zorgt voor verlichting bij bezoek, maar ook voor uitstekend licht tijdens het opnemen.

Netatmo Presence NOC is een dure beveiliginscamera, maar zeker de moeite waard. De Presence detecteerd en meldt veranderingen in real-time. Ook snachts werkt deze IP-camera perfect door gebruik te maken van een infrarood nachtzicht. Je kan de camera ook instellen om te belichten bij het opmerken van bewegingen. Zo heb je meteen een afschrikkende bewegingsdetector erbij. Met de slimme zonefunctie op het toestel kan je via smartphone meldingen meteen zien waar de inbraak of beweging zich bevindt.

Het enige nadeel aan de Netatmo Presence is dat het geen ingebouwde speaker heeft. Via de ingebouwde microfoon kan je horen wat er gebeurt, maar je kan niet terugspreken. De communicatie gebeurt dus eenzijdig. De video opnames worden lokaal opgeslagen op een micro SD kaart, die je appart moet kopen. Via de instellingen kan je opgslagen videos doorsturen naar een cloud FTP. Doe je dit niet dan worden de videos overgenomen door nieuwere beelden. Netatmo biedt dit aan als extra functie. Dit is volledig gratis!

Deze camera is ook één van de beste beveiligingscamera’s voor buitenshuis. De Netatmo Presence is volledig weersbestendig ontworpen. Regen, sneeuw, stof, vocht, zolang jij hem goed installeert blijft deze optimaal werken. Dat gezegd zijnde, de installatie is ook zeer makkelijk.

SPECS: 100 meter bereik / 100° kijkhoek / 30 fps / 1920 x 1080

Camera – grote opslagruimte

SEC24 – CAM180 IP

De SEC24 CAM180 staat bekend voor zijn panorama lens, en zorgt voor een kijkhoek van 180°. Eén van de beste op de markt, zonder over te schakelen naar een 360° camera. Door de SEC24 zorgvuldig te plaatsen kan je je verzekeren van een volledig beeld van de kamer(s). Iets wat veel moeilijker wordt met een camera van slechts 90°. Door de brede kijkhoek en het ingebouwde nachtzicht bestrijkt deze camera een veel groter gebied dan zijn concurrenten. Waar je 2 camera’s nodig hebt kom je met een CAM180 wel rond.

Naast de geweldge lens heeft deze beveiliginscamera nog andere fijne aspecten. Net zoals de anderen is er ook ingebouwde audio. Zo wordt geluid opgenomen en kan je via de app communiceren met de personen of sitatie op het beeld. Beelden bewaren gebeurt op een SD kaart of via een LAN FTP. Wel opvallend is dat de SEC24 een SD kaart van 128 GB aankan, daar waar concurrenten slechts 32 GB aankunnen.

De kwaliteit van het beeld is ook verdacht goed. Hoewel deze camera slechts 1 Megapixel voorziet is het beeld zeer helder en HD kwaliteit (720p, niet 1080p). Ook nachtzicht is relatief goed. Dit doen ze door gebruik te maken van 2 infrarood LED sensoren. De maximale afstand in het donker is 10 meter. Net iets meer dan de concurrenten op de markt.

Via de app kan je de camera van op afstand besturen. Enerzijds kan je beeld bekijken, audio beluisteren en antwoorden. Anderzijds kan je de camera draaien of scherpstellen en inzoomen. Met de juiste instellingen zorgt de app ook voor notificaties.

De IP-camera is snel en simpel te installeren. Sluit de camera aan met de meegeleverde adapter, download daarna de “VR CAM”-app op je smartphone of tablet en volg de stappen die worden weergegeven in de handleiding. In de “VR CAM”-app kun je gemakkelijk meerdere camera’s toevoegen, dit maakt het mogelijk om naast de 180° camera voor binnen (CAM180) ook de 360° camera voor binnen (CAM350) en de variant voor buiten (CAM360) te bekijken met behulp van dezelfde app.

SPECS: 1 Mp  /  1/44 mm  /  HD 720p – 1280×720  /  Kijkhoek 180°

Het onderzoek

IP Beveiligingscamera kopen

Waarop moet ik letten

In alle eerlijkheid, als iemand in je huis wil geraken zal je dit niet beletten met een simpele beveiligingscamera. Een camera werkt enkel preventief als de inbreker vreest voor betrapt te worden. Als de inbreker hier geen problemen mee heeft dan blijf je achter met een bestolen huis.

De nieuwere beveiligingscameras hebben heel wat extra features die toch wel belangrijk kunnen zijn voor inbraken. Als jij als particulier, of eigenaar van een kleine bedrijf, instaat voor de eigen installatie van een beveiligingssysteem, dan moet je zeker zijn van je goed te informeren. Doe dit best ook met meerdere bronnen, en geloof niet alles wat je leest. Onze lijst is samengesteld uit informatie die online gevonden werd en reviews van gebruikers. Deze lijst blijft nog steeds open voor een subjectieve mening. Vorm hierom je eigen mening!

Dat inbrekers enkel in de nacht komen is een mythe. Inbrekers komen wanneer ze weten dat er niemand thuis is en dat ze ongestoord aan het werk kunnen gaan. Omdat er ’s nachts minder volk op straat is lijkt dit het uitgelezen moment, maar toch gebeuren veel inbraken overdag. Als camera zoek je best één dat uitgerust is met een nachtsysteem. Dit moet niet ver zijn, maar toch minstens 5 meter bereik wordt aangeraden.

Kijkhoek

Hoewel 90° het gemiddelde is, of de minimum is, raden we aan voor een bredere hoek te gaan tussen 100° – 180°. Zo ben je zeker om alle hoeken van het huis in de gaten te houden.

Kwaliteit beeld

Een camera dient om beelden op te nemen. Ga je te ver naar beneden in prijs, dan ga je ook dalen in kwaliteit. Wij raden aan een camera te nemen die minstens in 720p opneemt. Idealiter ga je zelfs voor een 1080p. Zo ben je zeker dat ALS je een inbraak hebt, de dader ten minste goed opgenomen en herkenbaar is.

Compatibel

Je camera werkt het beste wanneer deze compatibel is met reeds gebruikte toestellen. Koop alles van hetzelfde merk en je smart home en je zal slechts één app nodig hebben. Koop alles van verschillende merken en je zal alles apart moeten besturen.

SD kaart werkt goed, maar is snel vol. Het is dan ook handig als je cloud mogelijkheden hebt om tijdelijk grote bestanden op te slaan.

Ben je op zoek naar een volledig beveiligingspakket, dan ga je beter op zoek naar een complete home security system. Deze zijn bijvoorbeeld beschikbaar via Securitas of Verisure.

Related Posts