beste kledingstomers

Een “steamer” voor kleding, of kledingstomer in het  Nederlands, is tegenwoordig zeer populair. Steeds vaker zoeken mensen naar een kledingstomer als alternatief voor het strijken. De strijkplank en ijzer zijn alom bekend. Het bestaat al decennia en is amper veranderd. De nieuwste strijkijzers zijn allemaal voorzien van stoom functies, wat de overgang naar een steamer voor kleding een logisch gevolg maakt. Let op, een steamer is enkel geschikt voor kleding. Voor handdoeken, lakens en grote stoffen oppervlakken raden we nog steeds aan het strijkijzer te gebruiken.

De kledingstomer werd vroeger vooral in door professionals gebruikt. Tegenwoordig is een kledingstomer aanwezig in het meeste huishouden. Het strijken wordt makkelijker en de strijkplaats is flexibeler. Zo heeft de kledingstomer vaak wieltjes, neemt die slecht een beetje plaats in, en kan je dit staand of al zittend doen. Daarnaast krijg je vaak extra accessoires voor speciale kleding. Voor elke stof is er wel een oplossing. Wil je meer redenen waarom jij een steamer voor kleding nodig hebt, lees dan onderaan door na de lijst van beste kledingstomers.

KLEDINGSTOMERS KOPEN – QUICK TIPS:

 • Stoom is heet, let op voor verbranding
 • Een extra mini strijkplank is zalig
 • Haalt geurtjes weg
 • Haalt kreuken en plooien weg
 • Niet geschikt voor lakens/dekens
 • Ideaal voor hemden, jurken en blouses

HOE KLEDINGSTOMER GEBRUIKEN

Een kledingstomer maakt gebruik van stoom, verdampt water, om de stof te bevochtigen. Door de verticale bewegingen strijk je de kreuken weg uit je kleding. Naast het makkelijk gebruiken is het ook zeer snel in vergelijking met traditioneel strijken. Weet je nog niet hoe deze te gebruiken, kijk dan even op de Wikihow van kledingstomers.

Onze Top 5 – Beste kledingstomers 2019

De Dualys is uniek door het strakke ontwerp, gebruik van kwaliteit materiaal en krachtige stomer. Daarnaast geniet het van een ingebouwde thermostaat. In tegenstelling tot de Unilys heeft de Dualys ook een groter waterreservoir. Met 1,6 liter kan je net iets langer doorstomen. De Dualys beschikt ook over meer kracht, met 2300 Watt is dit een van de krachtigste in de lijst van beste kledingstomers. Dit zorgt voor 54 gram stoom per minuut, de hoogste binnen de lijst van beste kledingstomers.

“Beste kledingstomer 2019” – KDB 2019

Deze kledingstomer is misschien iets zwakker dan de Dualys maar nog steeds goed genoeg voor de algemene gebruiker. In een professioneel stoombedrijf zal een Dualys de betere keuze zijn door het grotere reservoir en hoger vermogen. Voor thuis hemdjes en bloesjes te strijken moet dit meer dan genoeg zijn. Prijs / kwaliteit heeft een betere verhouding, vandaar de ideale keuze als eerste kledingstomer.

“Prijs / kwaliteit voor thuis” – KDB 2019

Opvallend aan deze kledingstomer is dat het een draagbaar model is. Het waterreservoir is niet zo groot en je hebt nog steeds elektriciteit nodig. Met een capaciteit van 200ml kan je wel even door, toch zal je af en toe moeten bijvullen tijdens het stomen. Met een vermogen van 1500 Watt weet je dat je toch een sterk toestel in handen hebt.

“Beste draagbare kledingstomer” – KDB 2019

De ClearTouch heeft een speciaal ontworpen kop/hoofd dat je toelaat geur-elementen toe te voegen. Aan de hand van een geurdop kan je parfum toevoegen om je kleding te parfumeren. Daarnaast gaat Philips ook uit van een zeer krachtige steamer die tot 99,9% van de bacteriën kan doden. De unieke Hang&Lock-functie vergrendelt de kleerhanger en zorgt voor stabiliteit zodat je gemakkelijker kunt stomen, zelfs met je eigen hanger.

“kledingstomer met geurdop” – KDB 2019

Deze speciale kledingstomer is een goede combinatie tussen een stomer en een strijkplank. Ideaal voor hemden en jurken die anders wat moeilijker te stomen zijn. Het waterreservoir van 1,1 liter is genoeg voor een volledige strijkbeurt. Hiermee kan je meer dan een uur aan de slag. Daarnaast zorgt de hete stoom ook voor een uitroeiing van bacteriën. Met de Princess 01 haal je makkelijk kreuken en plooien uit je kleding. Kleding stomen zorgt ook voor het verwijderen van vuile geurtjes.

“Stomer met strijkplank” – KDB 2019

Meer over onze keuzes

[table id=13 /]

Professionele kledingstomer

SteamOne Dualys Plus

Steamers zijn er in verschillende vormen en ontwerpen, voor verschillende functies en benodigdheden. Kijken we in het algemeen naar de beste kledingstomers, dan spring de SteamOne Dualys Plus erbovenuit. Deze kledingstomer is goed voor zowel thuis- als professioneel gebruik. Heb je geen nood aan zo’n krachtige stomer, dan is de SteamOne Unilys de iets goedkopere / zwakkere versie. Geen nood, deze is nog steeds één van de beste kledingstomers op de markt.

De Dualys is uniek door het strakke ontwerp, goed ontworpen onderdelen, gebruik van kwaliteit materiaal en krachtige stomer. Om nog niet te spreken over de ingebouwde thermostaat.

In tegenstelling tot de Unilys heeft de Dualys ook een groter waterreservoir. Met 1,6 liter kan je net iets langer doorstomen. Heb je een groter reservoir nodig dan is er nog steeds de H190B (let op, deze is minder krachtig). De Dualys beschikt ook over meer kracht, met 2300 Watt is dit een van de krachtigste in de lijst van beste kledingstomers. Dit zorgt voor 54 gram stoom per minuut, de hoogste binnen de lijst.

Voordelen:

 • Accessoires
 • Brede stoomkop 15,5 cm
 • Wieltjes
 • Prijs/kwaliteit

Nadelen:

 • Geen warmte-indicator

Daarnaast komt de Dualys met verschillende accessoires. Deze worden telkens geleverd bij de toestellen van Unilys. De Dualys wordt ook het vaakst gebruikt in professionele gevallen. Deze stomer heeft alles om alle problemen aan te pakken. Daar waar een andere kledingstomer niet krachtig genoeg is lost de Dualys het probleem op. Zoek je iets gelijkaardig voor thuis, kijk dan naar de SteamOne Unilys.

Kledingstomer voor thuis

SteamOne Unilys

Net zoals alle andere toestellen in de lijst van beste kledingstomers van 2018 voldoet de SteamOne Unilys aan de basis functionaliteiten. Het verwijdert geurtjes, dood bacteriën aan de hand van stoom, en haalt kreuken en plooien uit de kleding. Daarbij kan je aan de hand van temperatuur en de correcte stand speciale kleding stomen. Zijde, wol, alle type stoffen zijn te behandelen. Met een vermogen van 2000 Watt en een reservoir van 1,2 liter spreekt men al van een krachtige kledingstomer. Met een vol reservoir kan je tot 50 minuten ononderbroken stomen. Het waterreservoir is makkelijk te vullen, heb je meer nodig dan voeg je water toe.

De Unilys wordt geleverd met een kledinghanger voor hemden en een afzonderlijke voor broeken. Daarnaast ontvang je een borstel en een handschoen voor details af te werken en je handen te beschermen. Het voordeligste accessoire dat meegeleverd wordt is de kleine strijkplan. Hiermee kan je hemden op vlakke stukken stomen, zo zien deze er mooi strak uit. De extra brede stoomkop van 15,5 cm is een ongelooflijk voordeel.

Binnen de minuut is het water op temperatuur gebracht en kan je aan de slag. De verlengsnoer is zeer lang, met 2,5 meter heb je genoeg om waar dan ook te stomen. De wieltjes zorgen voor makkelijk vervoeren. Het enige nadeel aan deze kledingstomer is dat er geen warmte-indicator is. Zo weet je dus niet meteen wanneer het toestel warm is voor gebruik. Wel is er een indicator voor het waterreservoir. Is deze leeg dan brand het lichtje op.

Voordelen:

 • Accessoires
 • Brede stoomkop 15,5 cm
 • Wieltjes
 • Prijs/kwaliteit

Nadelen:

 • Geen warmte-indicator

Draagbare kledingstomer

Philips – Style Touch Pure

Philips is een vrij bekend merk. Ook zij storten zich op de markt van steamers voor kleding. Deze Philips kledingstomer is zeer goed als men prijs met kwaliteit vergelijkt. Binnen de minuut is het water voorverwarmd en kan je beginnen stomen. Het ontwerp van de kop is redelijk breed en maakt het makkelijk om zowel horizontaal als verticaal kan strijken.

Opvallend aan deze kledingstomer is dat het een draagbaar model is. Het waterreservoir is niet zo groot en je hebt nog steeds elektriciteit nodig. Met een capaciteit van 200ml kan je wel even door, toch zal je af en toe moeten bijvullen tijdens het stomen. Met een vermogen van 1500 Watt weet je dat je toch een sterk toestel in handen hebt.

Het apparaat is zeer makkelijk te gebruiken en werkt ongelooflijk snel. Door het compacte formaat kan je deze heel makkelijk meenemen op vakantie en opbergen in de reistas. Kleding stoom je best al hangend. Dit is dan wel iets dat je zelf moet voorzien, deze kleding stomer bestaat enkel uit de kop met waterreservoir.

De Philips Style Touch Pure kledingstomer beschikt over een borstel speciaal gemaakt voor allerlei stoffen. De borstel opent de stofvezels die nadien makkelijk weggehaald worden door de stoom. Zo wordt het verwijderen van pluisjes of vuil zeer makkelijk. Daarnaast maakt deze kledingstomer gebruik van de Philips PureSteam technologie. Dit zorgt voor verlaagde last van kalk, en beschermt zowel je kleding als de steamer.

Kledingstomer met strijkplank

Voordelen:

 • Groot reservoir
 • Geen chemicaliën
 • Strijkplank
 • Snelle opwarming
 • Beveiligd ontwerp
 • Wieltjes + lange kabel

Princess 01

Princess is misschien een iets te seksistische naam voor een kledingstomer maar toch moet deze voor ons in de lijst van beste kledingstomers van 2019 komen. De Princess 01 is ook voor mannen, geen nood. Het Nederlandse bedrijf staat bekend voor ‘Household Appliances’, waarvan de kledingstomer er één van is.

Deze speciale kledingstomer is een goede combinatie tussen een stomer en een strijkplank. Ideaal voor hemden en jurken die anders wat moeilijker te stomen zijn. Het waterreservoir van 1,1 liter is genoeg voor een volledige strijkbeurt. Hiermee kan je meer dan een uur aan de slag. Daarnaast zorgt de hete stoom ook voor een uitroeiing van bacteriën. Met de Princess 01 haal je makkelijk kreuken en plooien uit je kleding. Kleding stomen zorgt ook voor het verwijderen van vuile geurtjes.

Aan de hand van de strijkplank heb je een extra functie aan deze kledingstomer. De Princess 01 staat op de lijst van beste kledingstomers door het gebruik als strijkplank. Dit komt vooral handig uit bij het strijken van hemden. Zo duw je de kleding tegen een hard oppervlak, iets dat niet kan bij de meeste steamers voor kleding. Omdat er geen gebruik gemaakt wordt van chemicaliën kan je deze steamer ook gebruiken voor zachte stoffen zoals zijde en wol. Daarnaast is de hoogte verstelbaar en kan je dus kiezen hoe je stoomt.

Tegenover de Philips heeft de Princess wel een lange verlengkabel. Dit zorgt voor meer flexibiliteit tijdens het stomen. Ook is er door het ontwerp minder risico op verbranding. Waterdamp is ontzettend warm en verbranden is snel gebeurt. Door de beschermende functie tegen oververhitting is dit probleem opgelost. Daarnaast stopt de Princess kledingstomer ook met werken zodra er te weinig water is. Zo is er ook minder schade mogelijk aan het toestel.

Door deze voordelen en de beperkte nadelen is de Princess 01 voor ons één van de beste kledingstomers van 2019. Opwarmen duurt minder dan een minuut, de strijkplank is een bonus, veiligheid is in orde, en al de overblijvende factoren doen niet onder aan de concurrentie.

2-in-1: stomer en droger

Singer – Steamworks Pro

Met deze steamer kan je snel en eenvoudig hangende kleding stomen. Na het stomen, als nodig, kan je de kleding verder drogen met het gebruik van het stoommondstuk. Net zoals alle kledingstomers verwijderd de Steamworks ook bacteriën en geurtjes uit de kleding. De Singer Steamworks Pro is een ideaal vervangmiddel voor de dure stomerij.

Via de kapstok met klipjes hang je de kleding op. Een afneembaar waterreservoir van 2,5 liter kan je een eeuwigheid door. Volgens de verschillende reviews kan je tot wel 90 minuten onafgebroken stomen. Deze is ook binnen de 45 seconden opgewarmd, dus je kan meteen beginnen. Heb je gedaan dan kan je de hoogte verstellen om zo weinig mogelijk plaats in te nemen. Aan de hand van de wieltjes kan je deze ook makkelijk in de opbergruimte rollen.

De Singer schakelt automatisch uit wanneer deze niet gebruikt wordt. Zo gaat er geen energie verloren. Doordat de hanger 360° kan draaien, en verstelbaar is, kan je stomen waar je wil. Doe dit al zittend voor de televisie of al staand in de badkamer, alles is mogelijk. Hoewel er niet veel aan te merken is op de Singer Steamworks Pro valt deze in een duur prijssegment. Ben je op zoek naar een simpele steamer voor kleding dan zijn er goedkopere alternatieven.

Een opvallend nadeel dat we wel vaker zagen terugkomen was een tekort aan stoom tijdens het stomen. Zo is de stoomafgifte niet goed geregeld en doet een steamer met meer stoom het net iets beter.

Groot waterreservoir

SteamOne H190B

SteamOne kennen we van het voorgaande artikel op deze lijst van beste steamers voor kleding. Toch hoort de H190B hierbij, het is namelijk een robuuste versie voor langdurig stomen. De SteamOne H190B is zeer krachtig en beschikt over een groot waterreservoir. Met 2,5 liter kan je tot wel 90 minuten ononderbroken stomen. Omdat de stomer binnen de minuut opgewarmd is ben je hiermee sneller klaar dan het traditionele strijkmachine.

De H190B beschikt over een telescopische, verstelbare, kledinghanger. Je stoomt op de hoogte dat je het beste uitkomt, of dit nu al zittend of staand is. De meegeleverde accessoires, zoals de kledinghanger, zorgen voor een gebruiksvriendelijke kledingstomer. Een hanger voor bovenstukken, één voor broeken, een veiligheidshandschoen, een borstel en een mini strijkplank.

Verder beschikt de H190B over enkele kleine extras. Door het ingebouwde anti-kalksysteem kan je aan de hand van kraantjeswater het afneembare waterreservoir vullen. Verder trek je met één hand de kleding strak en stoom je deze af met de stoomkop. Net zoals de Unilys heeft deze een breedte van 15,5 cm. Ook de snoerlengte is 2,5 meter. Beide kledingstomers zijn dus zeer vergelijkbaar. Alles hangt af van jouw benodigdheden.

Voordelen:

 • Verstelbare stang
 • Accessoires (handschoen)
 • Krachtig
 • Geurdop

Nadelen:

 • Duur
 • Geen wieltjes
 • Korte verlengsnoer

Kledingstomer met geurdop

Philips – Cleartouch GC35

Net zoals de draagbare versie bovenaan de lijst van beste kledingstomers is ook deze steamer van Philips. De ClearTouch is een statische kledingstomer voor thuisgebruik. Door het grotere waterreservoir en de speciaal ontworpen kop heb je veel meer aan deze stomer. Enkel het aspect van draagbaarheid valt weg, deze krijg je niet makkelijk mee op vakantie.

De ClearTouch heeft een speciaal ontworpen kop/hoofd dat je toelaat geur-elementen toe te voegen. Aan de hand van een geurdop kan je parfum toevoegen om je kleding te parfumeren. Daarnaast gaat Philips ook uit van een zeer krachtige steamer die tot 99,9% van de bacteriën kan doden. De unieke Hang&Lock-functie vergrendelt de kleerhanger en zorgt voor stabiliteit zodat je gemakkelijker kunt stomen, zelfs met je eigen hanger.

Met een 1,2 liter waterreservoir kan je al snel en makkelijk een hele reeks van kleding doen. Is deze leeg dan kan je tijdens het stomen bijvullen. Zorg simpelweg dat je nooit onder de minimale watervoorraad gaat. Op deze manier blijft jouw toestel perfect functioneren. Het water is ongelooflijk snel warm voor gebruik. Zo kan je binnen de minuut na het aanzetten al gebruik maken van je kledingstomer.

De kledingstomer bestaat uit een lange verstelbare stang, een hanger en een handschoen. Deze handschoen is net zoals een ovenhandschoen gemaakt om je te beschermen. Stoom is ongelooflijk warm, en je verbranden is snel gebeurt, let dus altijd goed op.

Hoewel deze steamer hoog staat in de lijst beste kledingstomers van 2019…, er is een nadeel. Zonder wieltjes en met de korte verlengsnoer, heb je zeer weinig beweeglijkheid. Dit is toch wel iets waar verandering in mag komen, een beweeglijke steamer maakt het werk nog gemakkelijker.

Voordelen:

 • Verstelbare stang
 • Accessoires (handschoen)
 • Krachtig
 • Geurdop

Nadelen:

 • Duur
 • Geen wieltjes
 • Korte verlengsnoer

Goedkopere kledingstomer

Tefal – Master 360°

Tefal kennen we allen van de potten en pannen. Toch is dit niet het enige segment waar Tefal bekend is. Ook bij kledingstomers staan zij sterk op de markt met hun mooie ontwerp en kwalitatieve producten. Om niet al te repetitief te klinken, ook de Tefal Master voldoet aan de basis behoeften van een kledingstomer.

Ook deze stomer heeft een waterreservoir van 2,5 liter, goed voor 90 minuten stomen. Wanneer je klaar bent schuif je de stang in en berg je de kledingstomer compact op. De kledingstomer is geen vervanger voor het strijkijzer, maar zorgt er wel voor dat je het strijkijzer minder vaak nodig hebt.

Het verschil met andere toestellen ligt in de stoomafgifte en de speciaal ontworpen stoomkop. Dankzij de 360° roterende hanger kunt u de voorkant en achterkant van elk kledingstuk gemakkelijk stomen, terwijl de precisiestoot helpt om moeilijk bereikbare zones aan te pakken. Deze veelzijdige stomer is gebruiksklaar binnen slechts 45 seconden en is ideaal voor elk soort textiel, zelfs voor de meest tere stoffen.

Voordelen:

 • 360° roterende hanger
 • Korte opwarmtijd
 • Uitneembaar waterreservoir van 2.5 l
 • Grote wielen
 • Accessoires

Nadelen:

 • Opletten voor verbranden
 • Groot ontwerp

Het onderzoek

Kledingstomer kopen

Waarop moet ik letten

Al zoekend om google vind je al sneller een steamer (stoomreiniger) dan een kledingstomer. Een steamer voor kleding is op zich iets nieuws in het huishouden en iets dat niet meer weg te denken zal zijn. Bij het kiezen van de kledingstomer moet men rekening houden met de snelheid van het opwarmen. Afhankelijk van je toestel zal je binnen de één of twee minuten kunnen ‘stomen’. Sommige toestellen in het duurdere prijssegment zijn binnen de seconden al klaar. De grootte van het waterreservoir is ook een interessante factor bij het uitkiezen van de beste kledingstomer. Let hierbij op dat hij transparant is. Zo weet je steeds hoever het waterniveau is. Een transparant reservoir draagt ook bij bij de veiligheid, om verhitting te vermijden. Let ook op het ontwerp van de kledingstomer. De handvaten mogen niet van metaal zijn want dit kan opwarmen. Ook accessoires zijn zeer interessant want deze maken het werk makkelijker en beschermen je tegen de stoom. Net zoals bij het strijken moet je goed opletten dat je jezelf niet verbrand.

Een steamer voor kleding, of kledingstomer, in vergelijking met een professioneel stomen, is zeer goedkoop. Laten stomen kost al snel tussen de €5 en €15 euro per kledingstuk. Na enkele beurten heb je je kledingstomer volledig terugverdient. Daarnaast bezit je de kledingstomer en heb je dus geen wachtrij om je kleding af te halen.

Kleding strijken zorgt voor een lichte beschadiging van de vezelstof. Door de kleding volledig plat te duwen met zeer hoge temperaturen gaat de kwaliteit van je stop beetje bij beetje achteruit. Door gebruik te maken van een steamer zorgt men voor minder hitte, en mindere beschadiging van de vezels. Zo gaat uw kleding langer mee.

Soms zet je een wasmachine op en vergeet je deze uit te halen. Laat je de was even zitten dan begint deze muf te ruiken van het vocht dat vastzit in de kleding. De meeste mensen zullen hun was opnieuw wassen, of ten minste spoelen om deze geur te verwijderen. Met een kledingstomer is dit niet bepaald nodig. De steamer zelf voegt vocht toe waardoor de muffe geurtjes verwijdert worden.

Snel & flexibel

Een steamer neemt enkele minuten (soms slechts seconden) om op te warmen voor gebruik. Door het kleine waterreservoir, maar toch krachtige motor, is het water snel opgewarmd en klaar voor gebruik. Sommige kledingstomers hebben slechts enkele seconden nodig.

Plaatsbesparing

Een steamer is een verticaal iets. Het pakt zeer weinig plaats in en is makkelijk op te bergen of mee te nemen. Een strijkijzer is op zich niet zo groot, maar de strijkplank is altijd wel een probleem.

Related Posts

Comments (1)

Comments are closed.